Deprem büyük korkuya yol açtı

Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil birçok ilde büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Deprem büyük korkuya yol açtı
Yayınlama: 23.11.2022
A+
A-

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil birçok ilde büyük panik yaşanmasına neden oldu. Depreme uykusunda yakalanan vatandaşlar korkuyla kendilerini evlerinin dışına atarken, bazı binaların duvarlarının yıkıldığı ve marketlerdeki ürünlerin sarsıntının etkisiyle yerlere düştüğü görüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Düzce’de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa ve Bolu’da da hissedilirken, vatandaşlar yaşadıkları büyük korkuyla beraber kendilerini sokağa attı. 

Bazı binaların duvarlarının yıkıldığı ve marketlerdeki ürünlerin sarsıntının etkisiyle yerlere düştüğü fotoğraflar servis edildi.

İŞ YERİ YIKILDI

Düzce Gaziantep Caddesi’nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı. Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

5 KİŞİLİK AİLENİN EVİNDE HASAR OLUŞTU

Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremde Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi Pınar Sokak’ta bulunan iki katlı eski evde hasar meydana geldi. Mehmet Yıldırım’a ait evin depremden dolayı bacasının yıkılarak çatının ve evin içerisinde hasar oluştuğu tespit edildi.

Deprem sırasında evde bulunan Mehmet (58), Fatih, Ali Yıldırım ve Mihrican Yıldırım ile Şermin Dönmez dışarı çıkarak yara almadı. Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı olay yerine gelerek hasar gören evde incelemelerde bulundu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.