Liderlere referandum karnesi

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma 9 gün kaldı.

Liderlere referandum karnesi
Yayınlama: 07.04.2017
A+
A-

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında anayada değişikliği referandumuna 9 gün kala liderlerin seçim çalışması performanslarını değerlendirdi.

İŞTE AHMET HAKAN’IN YAZISI:

TAYYİP ERDOĞAN: Transatlantik kaptanı gibi… Buldozer kullanıcısı gibi… Yorulmuyor… Bıkmıyor… Usanmıyor… Performansı: Zirvede.

BİNALİ YILDIRIM: Kırmızı-beyaz atkısıyla… Tatlı tatlı öfkelenmesiyle… Dört dönerek kampanya yürütmesiyle… Performansı: Beklenenin çok üzerinde.

DEVLET BAHÇELİ: Evet çalışmasını Tayyip Erdoğan’a ve Binali Yıldırım’a bırakmış gibi… Arada tweet atmasa hepten unutulacak. Performansı: Yok gibi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bazen “Yav nasıl da işi öğrendi” dedirtiyor, bazen “Yav bu işi bir türlü öğrenemeyecek” dedirtiyor. Performansı: Çok dalgalı.

OSMAN BAYDEMİR: Ahbapları mahpusta… İmkânları süper kısıtlı… Görünme oranı hayli düşük… Performansı: Şartlara göre eh işte.

SİNAN OĞAN: Olay adam vesselam… Her adımı olay oluyor… İmkânsızlıklar içinden imkân çıkarmakla meşhur… Performansı: On numara beş yıldız.

TUĞRUL TÜRKEŞ: Hoşsohbet biri… Gerginlik alan bir tarafı var… Bazen Bal Mahmut kıvamında konuşuyor… Performansı: İyi, güzel…

MEHMET UÇUM: Evet cephesinin entelektüel silahı… Demagojiden uzak durup maddelere eğilen nadir isimlerden… Performansı: Bilgeliğe yakışır düzeyde.

METİN FEYZİOĞLU: Biraz hızı kesilse de erken yorulmuş algısı yaratsa da… Kampanyanın en renkli ve en buluşçu ismi… Performansı: Gayet iyi.

AYKUT ERDOĞDU: Oya gibi işlemeye, damardan gitmeye, mağdur havası uyandırmaya devam ediyor. Performansı: Süper.

MUHARREM İNCE: Ekranda “Maddeler yanımda değil” demeseydi çok daha iyi olacaktı ama nihayetinde tek kişilik parti gibi. Performansı: Göz dolduruyor.

HÜSNÜ BOZKURT: Konuşmanın şehvetine kapılıp bir çuval inciri berbat edengillerden… Performansı: İzmir’e kadar kovalanacak cinsten…

DENİZ BAYKAL: Tecrübesine pek yakışmayan tarzda yanlış anlamalara meydan verecek benzetmelere imza attı. Yoksa süperdi. Performansı: Süperin üç tık altı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.