Safa Önal hayatını kaybetti

“Vesikalı Yarim”, “Dila Hanım”, “Tatar Ramazan” ve “Doktor Civanım” gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme alan Safa Önal 92 yaşında hayatını kaybetti.

Safa Önal hayatını kaybetti
Yayınlama: 31.07.2023
A+
A-

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist ve yönetmen Safa Önal, 92 yaşında yaşamını yitirdi.

“DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ”

Usta senaristin vefatını Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Yapılan paylaşımda, “Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

 

 

SAFA ÖNAL KİMDİR?

İstanbul’da 17 Aralık 1930’da dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Önal, yazarlığa 1945’te kısa öyküler kaleme alarak başladı. Önal, “Vesikalı Yarim”, “Ağaçlar Ayakta Ölür”, “Ah Güzel İstanbul”, “Ah Müjgan Ah”, “Dila Hanım”, “Tatar Ramazan”, “Tatlı Nigar”, “Doktor Civanım” gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı.

 

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren usta senarist, 1973’te yönetmenliğe başladı ve 40’a yakın film yönetti. Yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazanan Önal, söz yazarı, sunucu Sezen Cumhur Önal’ın da kardeşidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.