Taksim saldırısında yeni bulgular ortaya çıktı

İstiklal’deki bomba demir, çivi ve olta kurşunuyla güçlendirilmiş!

Taksim saldırısında yeni bulgular ortaya çıktı
Yayınlama: 19.11.2022
A+
A-

İstiklal Caddesi üzerinde Pazar günü meydana gelen patlamanın ardından, İstanbul emniyeti hem saldırganların yakalanması hem de patlayıcının tespit edilmesi için çok yönlü araştırma başlattı.

 
Saldırganlar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kısa sürede yakalanırken, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçalarını topladı.

DİKKAT ÇEKEN “KURŞUN” DETAYI

Ana maddesi TNT olan bombanın güçlenmesi için içine çivi, olta ucuna takılan kurşunlar ve metal parçalar konulduğunu belirleyen ekipler, olay yerinden topladıkları parçaları incelemeye başladı.

O parçalara ait fotoğraflarda bombanın içeriğindeki TNT ve Nitro Selüloz parçaları da dikkat çekti.

2 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin 2 şüpheli daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan’ın illegal yollarla Türkiye’ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 2 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

OLTA KURŞUNU NEDİR
Balıkçılıkta, büyük balıkları tutmakta kullanılan ucu iğneli kurşun parçasıdır. 

 
Olta kurşunu özellikle yemin hedeflenen yere fırlatılması için, yemin zemine inebilmesi için ve şamandıranın hassasiyetinin desteklenmesi için en önemli aksesuarların başında gelir. Olta kurşunu çeşitleri arasında olan damla kurşun ya da armut kurşun modelleri, özellikle iğnenin balığın ağzına daha kolay şekilde geçmesine yardım eder. Bu faktörün dışında tercih edilecek olan olta kurşunu avlanacak olan balık çeşidine göre belirlenmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.