Vatandaşa kira yardımı 3 bin 500 TL’ye çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımlarının artırılacağını belirtti.

Vatandaşa kira yardımı 3 bin 500 TL’ye çıktı
Yayınlama: 09.03.2023
A+
A-

Bakan Kurum, CNN Türk yayınında deprem felaketi sonrası yürütülen çalışmalar ve kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurum, özetle şunları söyledi:

360 BİN ÇADIR KURULDU: Türkiye’de 360 binin üzerinde çadır AFAD’ın koordinasyonunda kuruldu. Çadırı verdiğimiz gün konteynerin kurulumuna başladık. Vatandaşlarımızı çadırlardan, konteynerlere alacağız. 

653 BİN KONUT YAPACAĞIZ: Cumhurbaşkanımız ‘Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi, yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim’ dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Kalıcı konutlarımızın ilk sözleşmelerini depremden 15 gün sonra imzaladık. 21 Şubat-8 Mart arasında yapımını başlattığımız 27 bin 849 konut, 650 köy evi oldu. Önümüzdeki hafta ilk temelleri atmaya başlayacağız. 

NİSANDA YATACAK: Kentsel dönüşümde kira yardımlarını artıracağız. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara’da, Bursa’da, Antalya’da ve İzmir’de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz. Nisan ayından itibaren yardımları hesaplara yatıracağız.

‘İstanbul’da 695 bin konutun dönüşümü tamamlandı’

1.5 MİLYON KONUT RİSKLİ: Ülkemiz Deprem ülkesi. İstanbul’umuz da bu illerden bir tanesi. İstanbul’da 39 ilçede 695 bin konutun dönüşümü tamamlandı, 93 bin konutun devam ediyor. 2035’e kadar dönüşüme girmemiş alan kalmasın istiyoruz. Cumartesi de Hazine ve Maliye Bakanlığımızla başka destekleri de açıklayacağız. Tespitlerimiz hem zemin, hem yapılardan kaynaklı 1.5 milyon konutun riskli olduğunu söylüyor. 193 bin 649 bina demek oluyor. 500 binini Anadolu yakasındaki rezerv alanında, 500 binini Avrupa yakasında rezerv alanlara, 500 binini de olduğu yere ilave nüfus getirmeden yapacağız. Rezerv alanı tespiti yaptık. Detaylarını sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.