Orhan Kaynak hayatını kaybetti

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak, tesislerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Orhan Kaynak hayatını kaybetti
Yayınlama: 10.03.2026
A+
A-

Trabzonspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapan Orhan Kaynak’tan acı haber geldi. Antrenman sırasında fenalaşan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Orhan Kaynak, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Trabzonspor’un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman sırasında Orhan Kaynak’ın aniden rahatsızlandığı öğrenildi. Sağlık ekipleri kısa sürede müdahalede bulunurken, Orhan Kaynak’a tesiste yaklaşık bir saat boyunca ilk yardım uygulandı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Orhan Kaynak, durumunun ağır olması nedeniyle ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi.

Hastanede kurtarılamadı

Hastanede tedavi altına alınan 56 yaşındaki Orhan Kaynak, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kaynak’ın vefat haberi Trabzonspor camiasında ve Türk futbolunda büyük üzüntüye neden oldu.

Trabzonspor Kulübü de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla başsağlığı mesajı paylaştı.

Trabzonspor’dan başsağlığı mesajı

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüze futbolcu ve antrenör olarak hizmet eden, formamızı taşıdığı her dönemde aidiyeti, karakteri ve duruşuyla camiamızın gönlünde özel bir yer edinen Orhan Kaynak’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Orhan Kaynak’ın kulübe verdiği emek ve sahaya koyduğu mücadeleyle Trabzonspor tarihinde her zaman saygıyla anılacağı vurgulandı.

Türk futbolunda önemli izler bıraktı

1 Mart 1970’te Adana’da doğan Orhan Kaynak, futbolculuk kariyerinde Trabzonspor, Beşiktaş ve Kocaelispor gibi kulüplerin formasını giydi. Trabzonspor’da 1993-1995 yılları arasında iki sezon görev yapan Orhan Kaynak, özellikle Avrupa kupalarındaki performansıyla hafızalara kazındı.

Orhan Kaynak’ın 1 Kasım 1994’te UEFA Kupası’nda Aston Villa deplasmanında attığı son dakika golü, Trabzonspor’un İngiliz ekibini eleyerek tarihi bir başarı elde etmesini sağlamıştı.

Orhan Kaynak, 11 Mart 2025’te teknik direktör Fatih Tekke’nin göreve gelmesiyle birlikte Trabzonspor teknik heyetinde yardımcı antrenör olarak görev almaya başlamıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.