Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women finalinde Galatasaray Çağdaş Faktoring’i mağlup ederek üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Sarı-lacivertliler bu zaferle toplamda beşinci Avrupa kupasını kazandı.
Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women finalinde Galatasaray Çağdaş Faktoring ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, mücadeleyi 68-55 kazanarak Avrupa’nın en büyüğü olmayı başardı.
Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Opet, tarihindeki üçüncü EuroLeague Women şampiyonluğunu elde etti. Sarı-lacivertliler ayrıca toplamda beşinci Avrupa kupasını müzesine götürerek önemli bir başarıya imza attı. Bu zaferle Fenerbahçe, en fazla EuroLeague kazanan Türk takımı unvanını da elde etti.
Emma Meesseman finalin skoreri oldu
Final mücadelesinde Emma Meesseman 20 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Iliana Rupert 14 sayı üretirken, Julie Allemand ise 13 sayıyla çift haneli katkı verdi. Julie Allemand, 10 asist ve 9 ribauntla maçın öne çıkan isimlerinden biri oldu.
MVP Julie Allemand seçildi
Finalde sergilediği performansla dikkat çeken Julie Allemand, EuroLeague Women 6’lı Final organizasyonunun en değerli oyuncusu seçildi. Belçikalı oyuncuya ödülünü FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak takdim etti.
İki yıldız en iyi beşte
Organizasyonda gösterdikleri performansla Emma Meesseman ve Julie Allemand, 6’lı Final’in en iyi beşine seçilerek başarılarını taçlandırdı.