Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun CHP’den ayrılarak iktidar partisine geçeceği ileri sürüldü. Yarın gerçekleşeceği iddia edilen katılımın yerel siyasette büyük bir değişim yaratması bekleniyor.
Siyasi kulislerde yankı uyandıran bilgilere göre, Burcu Köksal’ın yanı sıra yedi belediye meclis üyesinin de yeni rotasının AK Parti olacağı öne sürülüyor. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından gündeme taşınan bu gelişme, Afyonkarahisar yerel yönetimindeki dengeleri değiştirecek nitelikte görünüyor.
Dinar Belediye Başkanı da listede
İddiaların odağındaki bir diğer isim ise 31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP çatısı altında zafer kazanan Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu oldu. İsmail Saymaz, sosyal medya kanalları üzerinden yaptığı duyuruda Veysel Topçu’nun da yarın düzenlenecek bir törenle iktidar partisi saflarına katılacağını ifade etti. Bu iddia, seçimlerin üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Borç pankartıyla gündeme gelmişti
Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, göreve gelir gelmez yaptığı bir hamleyle uzun süre konuşulmuştu. Seçimlerden yüzde 48,48 oranında oy alarak galip çıkan Veysel Topçu, belediye binasına astırdığı dev pankartla geçmiş dönemin mali tablosunu kamuoyuyla paylaşmıştı. AK Parti döneminden devralınan 125 milyon liralık borcu tüm detaylarıyla ifşa eden Veysel Topçu’nun, şimdi aynı partiye geçeceği iddiası seçmenler arasında şaşkınlık yarattı.
Belediye meclis üyeleri de katılıyor
Sadece belediye başkanlarının değil, meclis üyelerinin de bu geçiş sürecine dahil olduğu belirtiliyor. Burcu Köksal ile birlikte hareket ettiği söylenen yedi belediye meclis üyesinin, belediye yönetimindeki ağırlıklarını AK Parti çatısı altında sürdüreceği konuşuluyor. Henüz resmi makamlardan konuya ilişkin yazılı bir teyit gelmese de kulislerde yarın yapılacak grup toplantısı veya özel bir törenle rozetlerin takılacağı beklentisi hakim.