RTÜK’ten yayıncılara kritik NATO uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, başkentte gerçekleştirilecek tarihi NATO Zirvesi öncesinde medya kuruluşlarına dezenformasyondan uzak durulması ve milli güvenlik perspektifinin gözetilmesi yönünde resmi bir çağrı yaptı.

RTÜK’ten yayıncılara kritik NATO uyarısı
Yayınlama: 06.07.2026
Düzenleme: 06.07.2026 11:53
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Küresel diplomasinin merkez üssü olmaya hazırlanan Ankara’da, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde yayın dünyasına yönelik önemli bir adım atıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuru ile televizyon ve radyo kanallarına kritik uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, bu dev organizasyonun Türkiye’nin ittifak içindeki kilit rolünü, diplomatik gücünü ve bölgesel caydırıcılığını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağı çok önemli bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

Doğrulanmamış haber ve iddialara geçit yok

Küresel güvenlik ve stratejik diplomasi başlıklarının masaya yatırılacağı bu hassas süreçte, yayıncı kuruluşların kamu yararını ilk sıraya koyması gerektiği vurgulandı. RTÜK idaresi, özellikle haber bültenleri ile canlı yayınlanan tartışma programlarında teyit edilmemiş bilgiye dayalı iddialardan kaçınılmasını talep etti.

Medya organlarından ölçülü, toplumsal hassasiyetleri ön planda tutan ve her türlü manipülasyon ile dezenformasyondan uzak duran profesyonel bir yayıncılık anlayışı sergilemelerinin temel beklenti olduğu açıkça ilan edildi.

Uzmanlar canlı yayınları mercek altına alacak

Üst kurul, basın ve ifade özgürlüğü ile yayıncılık sorumluluğu arasındaki yasal dengenin korunmasının şart olduğunu hatırlattı. Zirve süresince ekranlara gelecek tüm canlı yayınların, açık oturumların ve haber akışlarının İzleme ve Değerlendirme Uzmanları tarafından anlık olarak titizlikle takip edileceği bildirildi.

Kurul, açıklamasının sonunda Türkiye’nin uluslararası arenadaki yüksek itibarına yakışır, mesleki etik ilkelerine bağlı bir habercilik yapılacağına inandıklarını belirterek sahada görev alacak tüm medya mensuplarına başarılar diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.