Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya oldu

İspanya, 2026 Dünya Kupası yarı finalinde karşılaştığı güçlü rakibi Fransa’yı mağlup ederek turnuvada adını finale yazdırmayı başaran ilk takım oldu ve finaldeki rakibini beklemeye başladı.

Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya oldu
Yayınlama: 15.07.2026
Düzenleme: 15.07.2026 00:20
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Dünya futbolunun kalbinin attığı 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya oldu. Dallas Stadyumu’nda oynanan yarı final mücadelesinde kozlarını paylaşan iki futbol ekolünden gülen taraf İspanya oldu. Sahadan galibiyetle ayrılan Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, şampiyonluk yolunda çok kritik bir engeli geride bıraktı. Rakibini turnuva dışına iten İspanya, final biletini cebine koyarken gözünü diğer yarı final eşleşmesine çevirdi.

Matadorlar erken bulduğu golle rahatladı

Mücadeleye iki takım da kontrollü başlarken İspanya, aradığı golü maçın ilk yarısında bulmayı başardı. Karşılaşmanın 22. dakikasında sahneye çıkan Mikel Oyarzabal, şık bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk yarıyı bu skorla önde kapatan İspanya, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tuttu. Maçın 58. dakikasında farkı ikiye çıkaran gol ise savunma oyuncusu Pedro Porro’dan geldi. Bu gol, milli forma altında önemli bir çıkış yakalayan Pedro Porro’nun kariyerindeki ikinci milli golü olarak kayıtlara geçti.

Ofsayt engeli farkın açılmasını önledi

İki farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra da ataklarını sürdüren İspanya, üçüncü gol için Fransa kalesine yüklendi. Mücadelenin 61. dakikasında genç yıldız Lamine Yamal ile topu ağlara gönderen İspanya, farkı üçe çıkardığını düşündü. Ancak hakem heyeti, yapılan incelemelerin ardından pozisyonun ofsayt olduğuna hükmederek golü geçersiz saydı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele İspanya’nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Fransa turnuvaya yarı finalde veda etti

Bu mağlubiyetle birlikte turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan ve Didier Deschamps tarafından çalıştırılan son Dünya Kupası finalisti Fransa, organizasyona veda etmek zorunda kaldı. Büyük bir hüsran yaşayan Fransa cephesinde sessizlik hakim olurken, Luis de la Fuente liderliğindeki İspanya ise büyük bir sevinç yaşadı. Finale yükselen İspanya’nın kupadaki son rakibi, İngiltere ile Arjantin arasında oynanacak diğer yarı final maçının galibi olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.