Adalar Belediyesi AK Parti’ye geçti!

Adalar Belediye Meclisi’ndeki seçimde AK Parti adayı Kemal Türkyılmaz başkan vekili seçildi. Belediye yönetiminde böylece yeni dönem resmen başladı.

Adalar Belediyesi AK Parti’ye geçti!
Yayınlama: 23.09.2026
Düzenleme: 23.09.2026 11:54
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Adalar Belediyesi’nde başkan vekilliği için yeniden seçim yapıldı. Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada AK Parti adayı Kemal Türkyılmaz, başkan vekili olarak seçildi.

Seçimin nedeni ise daha önce başkan vekilliği görevine getirilen Medine Pamuk’un istifa etmesi oldu. Medine Pamuk, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılınca başkan vekilliği makamı yeniden boşaldı.

Adalar’da yeniden seçim yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından 27 Haziran’da yapılan seçimde Medine Pamuk başkan vekili seçilmişti. Pamuk’un istifası üzerine Belediye Meclisi yeni başkan vekilini belirlemek için tekrar toplandı.

İlk olarak yapılması planlanan seçimde yeterli katılım sağlanamayınca oylama ertelenmişti. Belediye Meclisi’nin yeniden gerçekleştirdiği toplantıda başkan vekilliği için AK Parti adayı Kemal Türkyılmaz ile CHP adayı Aytül Ekşiyan yarıştı.

Kemal Türkyılmaz başkan vekili oldu
Yapılan oylamanın ardından Kemal Türkyılmaz, Adalar Belediyesi Başkan Vekili seçildi. Böylece Medine Pamuk’un istifasıyla boşalan başkan vekilliği görevine AK Parti adayı Kemal Türkyılmaz getirildi.

Seçim sonucuyla birlikte Adalar Belediyesi’nin başkan vekilliği yönetiminde değişiklik yaşandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.