Oğuz Aykan Kartal Belediyesi’ne talip oldu

Mimar Oğuz Aykan, Kartal Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Oğuz Aykan Kartal Belediyesi’ne talip oldu
Yayınlama: 22.10.2018
A+
A-

Mimar Oğuz Aykan Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Binasında Gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Kartal Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

Mimar Oğuz Aykan projeleriyle ilgili açıklamasında ayrıştırıcı değil, birleştiren çoğalan ve çoğaldıkça ürettiklerini hakça paylaşan bir yerel yönetim hikâyesini yeniden yazmak istediklerini ifade etti.

 Mimar Oğuz Aykan; Yerel yönetimlerin başarı ya da başarısızlığını o bölgenin insanı tarafından karneye bağlandığına dikkat çekerek” bu karne seçim günü geldiğinizde önünüze konur ”dedi.

Oğuz Aykan “Günü Geldi”

Oğuz Aykan, ilçe merkezini dolduran partililere şöyle hitap etti:

”Sevgili Kartallılar biz bir hikâye yaratmak istiyoruz. Gelecekte de anlatılabilsin. Bir kent yerel yönetimini başarmak hayatımızı geçirdiğimiz kentin nesnelerden objelerden oluşmadığını merkezinde insan olduğunu anlatan bir kenti tasarlamak ve geleceğe bırakmak istiyoruz hayalimiz bu. Hepimiz bu yorgun tükenmiş çirkinleşmiş kentin şaşkın ve bitap insanlarıyız. Biz bu yorgunluğu en aza indirecek gerekli umudu inşa edecek bir kenti ortaya koyacağız ve bunu başaracağız. Yerel yönetimlerin başarısı ya da başarısızlığı kendi yaşadığınız kentin insanı tarafından günü gününe karneye bağlanır. Ve günü geldiğinde bu karneyi seçim zamanı önünüze koyar. Yerel yönetimdeki başarınız yalnızca bulunduğunuz kendi değil, bağlı bulunduğunuz ili bölgeyi dolayısıyla bütün ülkeye taşıyarak sizi iktidara taşıyacak unsurlardan biri olur.

Oğuz Aykan “Gelin biz bir hikâye yaratalım”

Öyle ise gelin biz bir hikâye yaratalım ama bu hikâyenin temelinde örgütlenmemiz olsun. Ayrıştırmayan birleştiren çoğalan çoğaldıkça ürettiklerini hakça paylaşan bir yerel yönetim hikâyesini yazmak zorundayız. Kitleler nesiller boyu sahip çıkacakları bir manifestoyu ortaya koyup bu manifesto eşliğinde gelecek yılların kent kültürünü ve mirasını çocuklarımıza bırakmak zorundayız. Partinin yerel yönetim kademelerinde Cumhuriyet Halk Partisine altı oka dik duruşu ve emeğiyle değer katan insanlara görev verilmeli ve bu değerlerin yeşerip gelişeceği siyasal bir atmosfer sağlanmalıdır. Bunların en önemli uygulama alanları belediyelerimizdir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.