Asgari ücrete tek zam mı yapılacak?

Asgari ücrete tek zam mı yapılacak?
Yayınlama: 21.11.2023
Düzenleme: 21.11.2023 17:03
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024’te tek zam yapılacağının sinyalini verdi. İşte Bakan Işıkhan’ın açıklamaları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret konusundaki açıklamalarını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, 2024 yılında asgari ücrete tek seferlik bir zam yapılacağını belirtti, bu durumun milyonlarca kişiyi etkileyeceğini ifade etti.

Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işıkhan, “Geçen temmuzda yapılan ek zam Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsü doğrultusunda, ihtiyaç olması halinde tekrar bir araya gelme ihtimalimiz olduğunu söyleyebilirim” dedi.

İkinci zam olacak mı?

Işıkhan, gelecek yıl enflasyonda düşüş beklentisi olduğunu ve temmuz ayında ikinci bir zam toplantısı yapılmayacağını vurguladı. Bakan, “İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü.” şeklinde konuştu.

2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında asgari ücrette ara zamlar yapılmıştı. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayında toplantılar düzenleyeceği belirtildi. 2024 asgari ücretinin ise 31 Aralık’a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Asgari ücret şu an ne kadar?

Şu anki asgari ücret ise 11 bin 402 TL seviyesinde bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.