Bosch 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı

Bosch 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Bosch, otomobil sektöründeki değişen talep ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamak adına, 2025 yılına kadar Almanya’daki iki tesisinde en fazla 1500 kişiyi işten çıkarma planlarını açıkladı.

1500 çalışanın işten çıkarılma planı yapan Alman devi Bosch, bu kararı, şirketin istihdam seviyesini sipariş durumuna, otomotiv sektöründeki yapısal değişikliklere ve gelecek teknolojilerin pazarın geneline yayılmasına uyum sağlamak zorunda olmasına dayandırdı. Bosch’un Stuttgart-Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerindeki otomotiv bölümünde AR-GE, yönetim ve atış alanlarında 2025 yılına kadar 1500 personel kapasitesini azaltma ihtiyacını açıklayan şirket, bu süreci işten çıkarmalar, personelin diğer departmanlara kaydırılması, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmalarıyla yöneteceğini belirtti.

Enflasyon ve olumsuz döviz kuru etkileri

Alman otomobil dergisi Automobilwoche, Bosch’ta işten çıkarmalar için çalışan temsilcileriyle görüşmelerin zaten devam ettiğini duyurdu. Bosch’un açıklamasına göre, otomotiv sektöründeki dönüşümün orta vadede tüm sektörü büyük ölçüde etkileyeceği ve elektrikli hareketliliğe geçişin yüksek ön yatırımlar gerektirdiği bir dönemde, zayıf küresel ekonomi, enerji ve hammadde maliyetlerindeki artışın neden olduğu kalıcı enflasyon ve olumsuz döviz kuru etkileri sektörün gelecek beklentilerini daha da kötüleştiriyor.

Ancak, Bosch, Temmuz 2023’te iş konseyi ile yapılan anlaşmanın ardından, şirketin 2027 sonuna kadar Almanya’daki hareketlilik ürünleri üreten tesislerinde zorunlu işten çıkarmalardan kaçınacağını taahhüt etmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.