TSPB ve GYODER’den işbirliği

TSPB ve GYODER’den işbirliği
Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulması için iş birliğine gitti. GYO sektörüne ilişkin veriler düzenli olarak yatırımcılarla paylaşılacak.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) iş birliğiyle Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın (GYO) bağımsız denetimden geçmiş 6 aylık ve yıl sonu finansal tabloları ve değerleme raporlarına göre hazırlanan Net Aktif Değer ve Varlık Değeri Raporları hem konsolide olarak hem de onay veren şirketler bazında TSPB’nin internet sitesi üzerinden yatırımcılarla paylaşılacak. GYODER’in sağladığı verilerle, TSPB tarafından hazırlanan GYO’lara ilişkin verilere ve raporlara TSPB’nin https://tspb.org.tr/bilgi/gyo-net-aktif-deger-ve-varlik-degeri-konsolide-ve-solo-veriler/ internet adresi üzerinden erişim sağlanabilecek.

Yapılan iş birliğinin kamuoyu ile paylaşıldığı toplantı, 11 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşti. SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör ve GYODER Başkanı Neşecan Çekici’nin katılım gösterdiği “TSPB Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Net Aktif Değer (NAD) ve Varlık Değeri Raporları Toplantısı”nda TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer açılış konuşmasını yaparken, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Sertac F. Karaağaoğlu da GYO sektörünün finansal verileri, net aktif değerleri, iskonto-primi, portföydeki varlıklarının sınıflandırılarak raporlanmasını içeren rapor ve verilerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.