Galatasaray, PAOK’u eli boş gönderdi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçında konuk ettiği Yunanistan temsilcisi PAOK’u 3-1 mağlup etti.

Galatasaray, PAOK’u eli boş gönderdi
Yayınlama: 26.09.2024
Düzenleme: 26.09.2024 01:39
A+
A-

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk hafta maçında Yunan temsilcisi PAOK’u konuk etti. Sarı-kırmızılılar, RAMS Park’taki karşılaşmayı 3-1 kazanarak turnuvanın lig etabına galibiyetle başladı.

MAÇIN BAŞINDA OSIMHEN, İLK YARININ SONUDA YUNUS KAÇIRDI

Galatasaray, karşılaşmaya hızlı başladı. Sarı-kırmızılı takım, henüz ilk saniyelerde Victor Osimhen ile gole çok yaklaştı. Kaan Ayhan’ın ortasında müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapan Nijeryalı golcü, topu üstten auta yolladı. Cimbom, dakikalar 42’yi gösterdiğinde ise bir net gol pozisyonundan da Yunus Akgün ile yararlanamadı. Yunus’un ceza sahasına yapılan ortaya gelişine yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı. Tribünler gol diye ayağa kalkarken maçı anlatan spiker de ilk etapta gol anonsu yaptı.

Galatasaray’ın 10 numarası Mertens, PAOK ceza sahası içerisinde rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve sarı-kırmızılı takım penaltı bekledi. Müsabakanın İspanyol hakemi Alejandro Hernandez, Galatasaraylı futbolcuların yoğun itirazına rağmen oralı bile olmadı ve oyunu devam ettirdi. Hernandez’in vermediği penaltı tartışmalara yol açtı.

CİMBOM İKİNCİ YARININ BAŞINDA ATTI

RAMS Park’ta oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, sarı kırmızılılar 49. dakikada öne geçti. Dries Mertens’in kullandığı korner vuruşunda Victor Osimhen topu dokundu, Baba Rahman’a çarpan top ağlarla buluştu. UEFA da golü PAOKlu oyuncuya yazdı. Öte yandan Stadyumda gol için Victor Osimhen anons edildi ve gol müziği olarak “Yarim Yarim” şarkısı çaldı.

PAOK BERABERLİĞİ YAKALADI

Konuk takım, 67. dakikada eşitliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen PAOK atağında Zivkovic’in pasıyla çizgiye inen Jonny, topu içeriye çevirdi. Kaleci Günay Güvenç’in ayağından seken topu Konstantelias filelere gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca da karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

YUNUS SAHNEYE ÇIKTI

Galatasaray, 75. dakikada bulduğu golle bir kez daha öne geçmeyi başardı. Kaan’ın ortasında topla buluşan Mertens’in kale sahasına doğru yaptığı vuruş Victor Osimhen’e gitti. Osimhen’in kafayla indirdiği topu yaptığı sert vuruşla filelere göndermeyi başaran Yunus Akgün, takımını yeniden üstünlüğe taşıdı ve skor 2-1’e geldi.

SON SÖZÜ ICARDI SÖYLEDİ

Karşılaşmada son sözü Cimbom’un Arjantinli golcüsü Mauro Icardi söyledi. Bir süredir sakatlığı sebebiyle forma giymeyen ve sakatlığını atlatan Icardi, 78. dakikada Victor Osimhen’in yerine oyuna dahil oldu. 90+5. dakikada Kerem Demirbay’ın pasında ağları bulan yıldız futbolcu, sahalara golle dönmüş oldu ve maçın da skorunu belirledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.