Belek Üniversitesi’nde ilk ders Bülent Arınç’tan

Antalya Belek Üniversitesi’nin akademik yılı açılışını TBMM eski Başkanı Bülent Arınç yaptı. Açılışta Bülent Arınç’a “Fahri Doktora” ünvanı verildi.

Belek Üniversitesi’nde ilk ders Bülent Arınç’tan
Yayınlama: 08.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024 12:17
A+
A-

Antalya Belek Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına anlamlı bir törenle giriş yaptı.

Üniversitenin Antalya kampüsünde gerçekleşen açılış dersi etkinliği, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla tamamlandı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarıyla başladı.
Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen ve Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Çalkılıç açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Ardından TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, kürsüye geldi.

Bülent Arınç, Belek Üniversitesi’nin Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olduğunu ve 2000 öğrencisiyle butik bir üniversite özelliği taşıdığını belirtti.

Parlamento Başkanlığı döneminde yürüttüğü parlamenter diplomasiyi hatırlatan Arınç, “İktidarımıza geldiğimizde Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefimizi seçmiştik. Bu süreçte parlamenter diplomasinin ne kadar önemli bir araç olduğunu görmüş olduk.” dedi.

Bülent Arınç, Türkiye’nin derin tarihî kökleri dolayısıyla Afrika başta olmak üzere birçok coğrafyada görev ve sorumlulukları bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Antalya Belek Üniversite, bir vizyoner üniversite olma yolunda ben başarılar diliyorum. Ama 5.000’i geçmeyecek şeyde öğrenci sayısını sınırlayın bence. Bakınız ben vakıflardan sorumluydu. Benim dönemimde iki tane üniversite kurduk. Birisi Bezmalem Üniversitesidir. Sağlık Bilimleri üzerine İstanbul’da kurulmuştur. Bir diğeri de Fatih Sultan Mehmet Üniversitesidir. O da sosyal bilimler alanında, mimari vesaire alanlarda kurulmuştu. Biz bu özelliklerinin dışına çıkmaması için özel çaba gösterdik. Biliyorum bir üniversiteyi idare etmek onun maddi imkanlarını karşılamak çok zordur. O yüzden Ekrem Bey ve arkadaşlarının büyük katkılarla bu üniversiteyi ayakta tutmak istediğinin şahidiyim. Ama ne yapalım yapalım, burasını kaliteli bir üniversite halinde tutalım, ismine yakışsın. Belek dendiği zaman dünya her şeyi biliyorken sadece artık turizm otelleri, nirvanaları değil,
üniversitesini de bilsin be kardeşim. Belek Üniversitesinden mezun oldum diye insanlar sevinsin.”

FAHRİ DOKTORA VERİLDİ

Antalya Belek Üniversitesi Senatosu, TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç’a, siyaset alanında yapmış olduğu hizmetler, ülke ve dünya çapında topluma olan katkısı ve ülke gelişmesine katkı sağlayan uzman, öncü, güvenilir ve saygın kimlikte bulunmasından dolayı Fahri Doktora ünvanı verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.