Öcalan’dan PKK’nın fesih kararına ilk yorum

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararına ilişkin “Kararları ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Öcalan’dan PKK’nın fesih kararına ilk yorum
Yayınlama: 13.05.2025
Düzenleme: 13.05.2025 16:27
A+
A-

5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 12. Olağanüstü Kongre sonrası, terör örgütü PKK, silahlı faaliyetlerini sonlandırma ve örgütsel yapısını feshetme kararı aldığını duyurdu. Alınan karar, yazılı bir açıklamayla kamuoyuna açıklandı.

“PKK’nin Tarihi Misyonu Tamamlandı”
Örgüt tarafından yayımlanan bildirgede, silahlı mücadelenin sona erdiği belirtilerek, PKK’nin artık faaliyet göstermeyeceği açıklandı. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“PKK’nin Olağanüstü 12. Kongresi, mücadelenin Kürt sorununu demokratik siyaset yoluyla çözme noktasına geldiğini değerlendirerek, örgütün tarihi misyonunu tamamladığına karar vermiştir. Bu temelde, PKK örgütsel yapısını feshetmiş ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırmıştır.”

Abdullah Öcalan’dan Açıklama
Gelişmenin ardından, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK’nın kurucu ismi Abdullah Öcalan da bir mesaj yayımladı. Öcalan, kongrede alınan kararları desteklediğini belirterek şunları söyledi:

“Bu vesileyle tarihi 12. kongrede alınan kararları ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum.”

Kararın Arka Planı
PKK’nın 9 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaştığı sonuç bildirgesinde, alınan kararların Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat tarihli açıklaması doğrultusunda şekillendiği belirtildi. Bildirgede, Öcalan’ın süreç boyunca yaptığı değerlendirmelerin ve sunduğu perspektiflerin kongre kararlarında belirleyici olduğu ifade edildi.

Kamuoyunda Geniş Yankı
PKK’nın aldığı fesih ve silah bırakma kararı, kamuoyunda ve siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Kararın sahadaki pratik sonuçlarının nasıl şekilleneceği ise önümüzdeki süreçte netleşecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.