Afrin’den arka arkaya acı haberler: 8 şehit

TSK’nın yaptığı açıklamada Afrin ve Kilis’teki saldırılarda 8 askerimizin şehit olduğunu bildirildi

Afrin’den arka arkaya acı haberler: 8 şehit
Yayınlama: 04.02.2018
A+
A-

Türkiye bugün arka arkaya gelen şehit haberleriyle yıkıldı. Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatı sırasında 7 askerin şehit olduğu bildirildi. 

Hakkari Güven Dağı’nda 1 Şubat’ta çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz bugün şehit oldu

Zeytin Dalı Harekatı’nın 15. gününde acı haberler arka arkaya geldi. Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan 5 askerimiz şehit oldu.

Ayrıca bugün Afrin’de yaşanan çatışmada da bir askerimiz şehit oldu.

HAİNLER TANKSAVARLARLA ATEŞ AÇTI
Kilis Süngütepe’deki eski adı Saatli Hudut Karakolu olan İlhami Hardal Piyade Hudut Karakolu’na teröristlerce tanksavarla saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıda da maalesef 1 askerimiz şehit oldu.

YARALI ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ
Çukurca’nın Güven Dağı’ndaki askeri üs bölgesine 1 Şubat’ta sınırın Irak tarafından PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, tedavi gördüğü Hakkari Devlet Hastanesinde şehit oldu..

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 899 OLDU
TSK, harekâtın başlangıcından itibaren en az 899 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK’NIN AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığınca Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan 5 askerin şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:
“Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.