Ahbap soruşturmasında ikinci dalga

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap Derneği’ne yönelik yürüttüğü “Dernekler Kanunu’na muhalefet” ve “kara para aklama” soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonla gözaltı sayısı artarken, emniyetin çalışmaları derinleşiyor.

Ahbap soruşturmasında ikinci dalga
Yayınlama: 14.07.2026
Düzenleme: 14.07.2026 09:15
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Kamuoyunun yakından takip ettiği Ahbap Derneği soruşturmasında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dernek faaliyetleri ve mali yapısına yönelik iddialar üzerine başlatılan yasal süreçte, emniyet güçleri yeni şüphelilere yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi.

İkinci dalga operasyonda 17 yeni gözaltı

Soruşturmayı derinleştiren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dernek üyesi ve çalışanlarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen isimlere yönelik ikinci dalga operasyonu başlattı. Düzenlenen son baskınlarda 17 şüpheli daha gözaltına alınırken, dosyayla ilişkili olarak emniyette tutulan toplam gözaltı sayısı 39’a ulaştı. Adli makamlar, kimlikleri belirlenen ancak adreslerinde bulunamayan firari durumdaki 4 şüphelinin yakalanması için de operasyonların kesintisiz sürdüğünü bildirdi.

Haluk Levent ve Ece Güner’in işlemleri sürüyor

Soruşturmanın ilk ayağında, derneğin kurucusu ve başkanı ünlü sanatçı Haluk Levent, Bursa’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Eş zamanlı olarak derneğin İstanbul’daki genel merkez ofisinde de geniş çaplı bir arama faaliyeti yürütülmüştü. Aralarında Haluk Levent ve avukat Ece Güner’in de bulunduğu çok sayıda şüphelinin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade işlemleri ve sorgu süreci devam ediyor.

Adreslerde nakit para, çek ve senetler ele geçirildi

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda elde edilen materyallerin detayları da ortaya çıktı. Aramalar neticesinde organize şube ekiplerince çok sayıda dijital veri taşıyıcısı, bilgisayar ve dokümanın yanı sıra önemli miktarda nakit para, altın, çek ve senet ele geçirildiği aktarıldı. El konulan tüm dijital ve fiziki belgeler, derneğin mali hareketlerinin incelenmesi amacıyla incelemeye alındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.