AK Parti’nin aday anketi teşkilatı karıştırdı

AK Parti’de Ankara İl Başkanlığı’nın, Ankara adaylığı için yaptırdığı ankette İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da ismine yer verdiği iddiası teşkilat içerisinde tepkilere neden oldu.

AK Parti’nin aday anketi teşkilatı karıştırdı
Yayınlama: 24.10.2023
A+
A-

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren AK Parti, özellikle muhalefetin elinde bulunan İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri için özel projeler hazırlarken, aday belirlemeye yönelik çalışmalar da hız kazandı.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Kulislerde bazı isimler ön plana çıkarken, AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın yaptırdığı bir anketin ise son günlerde teşkilat içerisinde rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.

“ADAY OLMAK İSTİYORSA İSTİFA ETSİN”

Bu rahatsızlığın sebebinin ise İl Başkanlığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptırdığı ankete, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in yanında İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın ismini koyması olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bazı AK Partililer, Özcan’ın kendi ismini bilinir hale getirmek istediğini öne sürerek, Genel Merkez’e “Aday olmak istiyorsa istifa etsin İl Başkanlığını bıraksın” tepkisini gösterdi.

“İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN”

Şikayetlerin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e iletildiği iddia edilirken, Kandemir, “İddiaları ilk kez duyuyorum” diyerek şunları söyledi:

“Bu iddialara itibar etmeyin, tabii ki il başkanları yaklaşan yerel seçimler için kendi illerinde anketler yaptırırlar. Ancak hiçbir il başkanımız kendi ismini koyarak anket yapmaz. Buna ihtiyaçları da yok. Tüm süreçler parti disiplinimiz içinde ilerler. İl başkanlarımız genel merkezin nasıl çalıştığını ve kendilerinin de ne yapacağını çok iyi bilirler.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.