Almanya’da Naziler harekete geçti

16 Nisan referandumunda yüzde 63.07 oranında ‘Evet’ çıkan Almanya’da ırkçılık zirveye ulaştı.

Almanya’da Naziler harekete geçti
Yayınlama: 22.04.2017
A+
A-

Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin oylandığı 16 Nisan referandumu öncesi Türk bakanların vatandaşlarla buluşmasını engelleyen Almanlar, sandıktan yüzde 63.07 oranında ‘Evet’ çıkmasıyla adeta şok yaşadı.

16 Nisan’dan sonraki 3 gün içinde çeşitli Türk dernekleri ve camilere düzenlenen saldırılarda, duvarlara ‘Hayır’ yazılması dikkat çekti. 19 Nisan’da Berlin’in Schöneberg semtindeki Ottoman Sufi Center adlı bir Türk derneğine, sökülen kaldırım taşlarıyla saldırı düzenlendi. Dernek görevlisi Vural Demirtaş, “Olayın pazar gecesi Türkiye’de halk oylaması bittikten sonra meydana geldiğini düşünüyoruz” dedi.

HER GÜN BİR SALDIRI

Neumünster kentindeki Türk Alman Aileler Birliği (NATAB) lokaline de molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırıda bina duvarına ‘Hayır’ yazıldı. 

Gurbetçilerin kurduğu ‘Türkspor’ yönetiminde görevli bir kişinin aracı ateşe verilirken, dernek önündeki bir otomobilin de lastikleri kesildi. Faşist Almanlar, Saksonya eyaletine bağlı Leipzig kentinde ise Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii’ne de referandum sonrası saldırdı. Cami duvarlarına AK Parti aleyhine sloganlar yazıldı. Cami cemaatine panik yaşatan eşkıyalar tabii ki bulunamadı.

‘BÜYÜK PLANLARI VAR’

Türklerin yoğunlukta yaşadığı Almanya’nın Brühl kentinde de “Erdoğan’ı sevenler Almanya’yı terk etsin” mesajlı tehdit mektupları bırakıldı. Mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı savunanlara ülkeyi terk etme çağrısı yapıldı. “Almanya’daki Erdoğan’ı sevenler…” diye başlayan mektupta, “Biz, Almanya’da Erdoğan destekçileri yüzünden endişeli ve tedirginiz. İnançları bizden farklı olduğu için, onların bizimle yaşamasına devam edilemez. Ailelerini de alıp bu ülkeyi terk etmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verildi. Erdoğan’ın ‘büyük planları olduğu’ belirtilen mektupta, “Cumhurbaşkanınızın büyük planları var, yapacağınız iyilik hem onun için hem kendiniz için bu ülkeyi terk etmenizdir” denildi. Türklerin posta kutularına bırakılan tehdit mektupları, Almanya’da yükselen ırkçılığı gözler önüne serdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.