Altınok Öz ‘Kartal’ın sorunlarının nedeni merkezi hükümettir’

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı ve eski belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Kartal’ın sorunlarının nedeni merkezi hükümettir” dedi.

Altınok Öz ‘Kartal’ın sorunlarının nedeni merkezi hükümettir’
Yayınlama: 25.02.2024
Düzenleme: 26.02.2024 10:04
A+
A-

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı ve eski belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Kartal’ın sorunlarının nedeni merkezi hükümettir” dedi.

Kartal’da CHP’den 10 yıl belediye başkanlığı yapan Altınok Öz, geçtiğimiz günlerden 55 yıllık partisinden istifa ederek İYİ Parti’den yeniden Kartal Belediye Başkanlığı’na aday oldu..

Çalışmalarına hızıl bir şekilde başlayan Op. Dr. Altınok Öz’ü İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde ziyaret ederek, hem geçmişi hem de geleceği konuştuk. Yeni Gazete’den İsmail Polat ve Gülçin Yazıcı’nın sorularına içtenlikle yanıt veren Altınok Öz, “Seçimi 100 binin üzerinde oy alarak kazanacağız” dedi.

İşte o söyleşi:

Soru: Sayın Altınok Öz, 2009’da Kartal’da AK Parti iktidarına son vererek CHP’yi yerelde iktidar yaptınız ve başkan seçildiniz. Bu başarı sizin miydi yoksa CHP’nin mi?

Altınok Öz: Bu başarı her iki tarafın da. Biz seçmene güven verdik, ilçe örgütümüz iyi çalıştı ve seçimi kazandık..

Soru: 10 Yıl belediye başkanlığı yaptınız, içinizde “keşke şunu da gerçekleştirseydim” dediğiniz bir ukte kaldı mı? Ya da o dönem siz farklı İBB farklı bir parti tarafından yönetiliyordu, size engel oldular mı?

Altınok Öz: Hayır, bakın seçildiğimizde ilk olarak kentsel dönüşüme yani deprem dönüşüme ağırlık verdik. Rahmetli İBB Başkanı sayın Kadir Topbaş’ın hiçbir engeliyle karşılaşmadım. 10 yıl görev yaptığımız dönemde Kartal’da bir kreş vardı biz 14’e çıkardık. Toplu sünnet yerine “yıl boyunca sünnet” kampanyasıyla hem çocuklarımıza bir travma yaşatmadık hem de dar gelirli ailelere katkımız oldu. Büyükada’daki plajı yaparak Kartal halkının yeniden denizle buluşmasını sağladık. Kapadokya’daki Kartal Otel ile, hiç tatil yapamayan ailelerimizi tatile gönderdik. Ceviz Meydanı ve Uğur Mumcu Meydanları’nın yapımına başladık. Esentepe’deki Büklü ve Yakacık’taki Bayram Demirkol Parkları’nı ilçeye kazandırdık. Cevizli, Yakacak, Soğanlık ve Uğur Mumcu’daki tapu sorununu çözdük. Deprem dönüşüm projelerimizle tam 80 bin Kartallının hayatını kurtardık.. Bakın 31 Mart 2009’da Belediye Başkanı seçildim, 3 Nisan’da mazbatamızı aldık ve ilk Cumartesi Kartal’ın mahalle muhtarlarıyla buluştuk. Bu Türkiye’de bir ilkti ve geleneksel hale geldi. Çünkü muhtarlarımız demokrasinin temel taşları ve mahallelerdeki en önemli gözümüz kulağımız. Kent Konseyi’ni kurarak ilçenin gelişimine katkı sağladık.”

Soru: Sayın Öz, görev yaptığınız dönemde CHP’nin Genel Başkanı için “Bizim genel başkanımızın önüne bir kasa domates koysanız, gider en çürüğünü bulur, genel başkan yardımcısı yapar” dedidiniz. 2019’da bu yüzden mi aday gösterilmediniz?

Altınok Öz: Bakın benim Kemal Bey’le her zaman diyaloğum iyi olmuştur. Orada söylediğim sözleri, kendi yüzüne de söyledim. İstanbul’daki bazı belediye başkanlarımız Muharrem İnce’ye destek verirken kurultay sürecinde ben kendisini destekledim. Ama ne hikmetse bizi Kemal Bey’le karşı karşıya getirmeye çalışanlar oldu. Sonrasında genç bir arkadaşımızı aday yaptılar ben de siyaseti bırakmaya karar verdim. Ancak Kartal’ın kötü yönetilmesi ve kaybedilme riski olduğunu görünce şimdiki CHP’nin her kademesiyle görüşerek tehlikeyi haber verdim. Bun rağmen aynı adayda diretiklleri için partimden istifa edip buraya geçtim ve aday olmaya karar verdim.”

Soru: Sayın Altınok Öz, geçen 5 yıl içinde sizi en çok kıran şey ne oldu?

Altınok Öz: “Kartal’ın bizden sonra kötü yönetilmesi. Kapadokya’daki Kartal Otel ve Büyükada Plajı’nın elden çıkarılması. Aday olduğumdan berigittiğim her yerde bu iki konu bana soruluyor ve Kartallılar bu duruma üzülüyor. Ben CHP yönetimini ve sayın Ekrem İmamoğlu’nu uyardım. Diğer dört aday adayından hangisini aday yaparlarsa yapsınlar destek verecektim. Ancak bu adayla seçimi kaybetme riskimiz var. Kartal’ı AKP’ye kaptırmamak için yeniden aday oldum.

Soru: Sayın Altınok Öz, seçildiğiniz takdirde hangi projeleri hayata geçireceksiniz?

Altınok Öz: Bir hekim olduğum için öncelikle Kartal’ın bir butik hastaneye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bakın Kartal Merkez’deki hastane yıkıldı. Yakacık’taki hastane kapanıyor. Bir tekşehir hastanesi ihtiyacı karşılamıyor. Halk ancak torpil bularak muayene olabiliyor ya da tedavisini yaptırıyor. Bir kent meydanlarıyla anılır. Kartal’a yeni meydanlar kazandırmalıyız. Eski stadyumla ilgili yapmayı hedeflediğimiz çok güzel bir meydan projesi vardı. Stadın altı otopark, çim sahanın olduğu yer meydan, tribünlerin olduğu yerler ise plaza ve AVM olacaktı. Ancak yapılmadı. Bu meydanı yapabilirsek Kartal’ı Avrupa’nın modern kentleri arasına sokabiliriz.

Soru: Sayın Başkan, Kartal, içinden çıkan ilçelerden daha geride kaldı. Sizce bu geri kalmışlığın nedeni nedir?

Altınok Öz: Hayır, ben buna katılmıyorum. Kartal gelişmeye açık ve meydanları olan bir kent. Yeniden belediyeyi kazandığımızda daha önce başladığımız projeleri bitirerek Kartal’ı gelişmiş kentler haline sokacağız. Bizim yapacağımız projelerle yine o eski ilçelerdeki halkımız alışverişe ve dinlenmeye Kartal’a gelecektir. Ayrıca Kartal’ın yaşadığı bu sorunlar varsa bunun nedeni de merkezi hükümettir. Örneğin ben Cidde’deki gibi denizin içine bir Cami projesi hazırladım. Hem insanlar ibadetini yapacak hem de iki sahilde dinlenecek, belki iki vakit arasında balık tutacaklardı. Ancak “Biz bu projeyi onaylarsak, bu adamı bir daha koltuğundan indiremeyiz” düşüncesiyle projemize onay vermediler.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.