Ankara’da toplu taşımayı kimler ücretsiz kullanabilecek?

Ankara’da toplu taşımayı kimler ücretsiz kullanabilecek?
Yayınlama: 13.11.2023
Düzenleme: 13.11.2023 18:49
A+
A-

Toplu taşıma bir şekilde sosyal hayata karışan herkes için son derece önemli bir ulaşım şeklidir. Aslında mevzu illa sosyalleşmek de değil bir insanın işe gitmesi hastaneye gitmesi herhangi bir işini halletmesi için toplu taşıma kullanması gerekmektedir. Ancak ulaşım ücretleri can sıkmaktadır.

Bahse konu olan belediye vatandaşın yaşananlardan mustarip olması sebebiyle düğmeye bastı. Toplu taşımada ortaya çıkan sorunları en aza indirmek için çözümler üretmek için kararlar alındı. Belirlenen tarihten sonra artık 65 yaş ve üstü bireyler ve öğrenciler toplu taşıma ücreti ödemeyecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesinden önemli karar!

Artık Ankara’da ikame eden vatandaşların toplu taşımada özellikle ücretler adına yaşadıkları sıkıntılar son buluyor. Hem belediyeler için önemli olan hem de vatandaş için son derece önemli olan toplu taşıma kullanımında son zamanlarda özellikler ücretler hususunda sıkıntılar vukua gelmişti.

Yaşanan olumsuzluklara son vermek niyetinde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hemen gerekli çalışmaları yaptı ve vatandaşlarının yüzünü güldürecek onları bir nebze de olsun rahatlatacak bir karar aldı.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre 65 yaş ve üstünde olan vatandaşlarla abonman kartı kullanarak ulaşımını sağlayan öğrencilerin ücretsiz toplu taşıma kullanma hakkı yeniden devam edecek.

Ücretsiz biniş ücretleri ne zamana kadar devam edecek?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara 1 Nisan 2024 tarihinin altını çizerek bu tarihe kadar özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilmesi kararından söz etti.

Başkan Kara çıkarılan karar sonrası vatandaşların Ankara’daki yaklaşık 25 tane ilçede ulaşımı sağlayan halk otobüslerine ücret ödemeden kolaylıkla binebileceklerini söyledi. Böylece 1 Nisan 2023 tarihine kadar şartları belirtilen kişilere biniş desteği sağlanacak.

Vatandaşın korunduğu gibi şoförlerin de haklarının korunduğunu belirten Kara rahatsız olunan bir durum yaşandığında Alo 153 hattından şikayetlerini söyleyebileceklerini belirtti. Son olarak da Belediye Başkanları Mansur Yavaş’a başkan vekillerine ve meclis üyelerine böyle bir karar aldıkları için teşekkürlerini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.