Antalya Belek Üniversitesi’nde görev değişimi

Antalya Belek Üniversitesi’nde Mütevelli Heyet Başkanlığı değişti. Dört yıllık görevini tamamlayan Ekrem Çalkılıç, başkanlık görevini İlker Tuncay’a devretti.

Antalya Belek Üniversitesi’nde görev değişimi
Yayınlama: 02.09.2026
Düzenleme: 02.09.2026 09:24
A+
A-

Antalya Belek Üniversitesi’nde Mütevelli Heyet Başkanlığı görevinde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Dört yıllık görev süresini tamamlayan Ekrem Çalkılıç, görevini İlker Tuncay’a devretti.

Üniversitede düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Abdullah Kuzu, mütevelli heyeti üyeleri, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve davetliler katıldı.

Törende, üniversitenin son dört yıllık süreçte geçirdiği değişim, karşılaşılan ekonomik ve idari sorunlar, pandemi ve deprem dönemlerinde yapılan çalışmalar ile yeni dönemin hedefleri ele alındı.

Kurumsal yapı güçlendirildi

Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Kuzu, törende yaptığı konuşmada mütevelli heyet başkanlığının üniversitenin yönetimi açısından önemli sorumluluk taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Abdullah Kuzu, Ekrem Çalkılıç’ın dört yıllık görev sürecinde üniversitenin karşılaştığı ekonomik ve idari sorunların çözümü konusunda yönetimle birlikte hareket ettiğini belirtti.

Üniversitenin gelişmesinde akademik ve idari kadroların ortak bir anlayışla çalışmasının önemine değinen Prof. Dr. Abdullah Kuzu, kurumsal istikrarın korunmasının üniversitenin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Abdullah Kuzu, görev süresini tamamlayan Ekrem Çalkılıç’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, yeni dönemde üniversitenin gelişiminin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

İlker Tuncay görevi devraldı

Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini devralan Tarım ve Köy Hizmetleri eski Bakanı İlker Tuncay, yeni görevin önemli bir sorumluluk getirdiğini belirtti.

İlker Tuncay, görev değişiminin yalnızca bir makam değişikliği olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, öğrenciler, akademisyenler ve idari çalışanların tamamını ilgilendiren bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Ekrem Çalkılıç’ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklarını dile getiren İlker Tuncay, üniversitenin geleceği için ekip çalışmasının önemine dikkat çekti.

Yeni dönemde önceliklerinin daha fazla çalışmak ve somut sonuçlar ortaya koymak olduğunu belirten İlker Tuncay, üniversitenin bütün birimleriyle uyum içerisinde hareket edeceklerini ifade etti.

İlker Tuncay, “Sayın Başkanımız bize bayrağı teslim etti, bayrağı teslim aldık” sözleriyle yeni görevin sorumluluğuna dikkat çekti.

Ekrem Çalkılıç dört yılı değerlendirdi

Görevi devreden Ekrem Çalkılıç, konuşmasında başkanlık görevini yürüttüğü dört yıllık dönemde yaşanan gelişmeleri anlattı.

Ekrem Çalkılıç, göreve başladıkları dönemde üniversitenin ciddi ekonomik ve idari sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Mali yükümlülükler, çalışanların yaşadığı problemler ve kurumsal işleyişteki aksaklıkların çözülmesi için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Geçen dört yıl içerisinde üniversitenin mali yapısının toparlanması ve idari süreçlerin daha düzenli hale getirilmesi için adımlar atıldığını aktaran Ekrem Çalkılıç, kurumun daha sürdürülebilir bir yapıya ulaştığını ifade etti.

Görev döneminin pandemi ve deprem gibi olağanüstü süreçlere denk geldiğini hatırlatan Ekrem Çalkılıç, bu zorlu şartlara rağmen eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ve üniversitenin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Mali sürdürülebilirlik ön plana çıktı

Vakıf üniversitelerinin uzun vadede faaliyetlerini sürdürebilmeleri için mali açıdan güçlü olması gerektiğini belirten Ekrem Çalkılıç, kurumların kendi gelirleri ve kaynaklarıyla ayakta durabilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Üniversitenin öğrenci gelirleri ve kendi kaynaklarıyla sürdürülebilir bir yapıya ulaşmasının gelecek açısından önemli olduğunu ifade eden Ekrem Çalkılıç, bu konunun yeni dönemde de gündemde olması gerektiğini belirtti.

Ekrem Çalkılıç, görev değişiminin üniversiteyle bağının sona ermesi anlamına gelmediğini de dile getirdi. Kuruma yönelik bağlılığının devam edeceğini belirten Ekrem Çalkılıç, vakıf başkanı olarak üniversiteyi takip etmeyi sürdüreceğini söyledi.

Akademik ve idari personele teşekkür eden Ekrem Çalkılıç, üniversitenin bulunduğu noktaya tek bir kişinin çabasıyla gelmediğini, farklı dönemlerde görev yapan yöneticiler ve çalışanların önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Görev süresinde istemeden kırdığı kişilerden helallik isteyen Ekrem Çalkılıç, kendisine ihtiyaç duyan çalışanların her zaman ulaşabileceğini belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.