Arda Güler olay oldu!

Arda Güler olay oldu!
Yayınlama: 14.02.2024
Düzenleme: 14.02.2024 10:17
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda Leipzig – Real Madrid ve Kopenhag – Manchester City karşılaşmaları oynandı. Real Madrid’in yıldızı Arda Güler, Almanya’daki maçta süre alamayınca Carlo Ancelotti tepki çekti. İşte dün geceye dair önemli notlar…

UEFA Şampiyonlar Ligi, Son 16 Turu karşılaşmaları ile dün gece geri döndü. Çeyrek final yolundaki iki eşleşmemim ilk maçları, büyük bir heyecana sahne oldu.

Çeyrek final eşleşmelerinde ilk maçlardan biri Danimarka’da oynandı. İngiltere Premier Lig devi Manchester City, Galatasaray’ın da bulunduğu A Grubu’undan ikinci sırada çıkan Kopenhag ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Pep Guardiola’nın öğrencileri, Kopenhag deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönerek tur kapısını araladı. 10. dakikada Kevin de Bruyne, İngiliz ekibini 1-0 öne geçirdi. 34’te Mattsson skoru eşitlerken 45’te Bernardo Silva, 90+2’de ise Philip Foden ağları havalandırarak skoru 3-1 olarak tayin etti.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşadığı sakatlığın ardından uzun bir süre sahalardan uzak kalan Kevin de Bruyne, harika bir geri dönüşe imza attı. Kopenhag’da 1 gol 1 asistle oynayan Belçikalı yıldız, sakatlıktan döndükten sonra çıktığı 7 karşılaşmada 2 gol atıp 7 asist yaptı.

Gecenin bir diğer maçında ise Leipzig ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Almanya’ya giderken takım otobüsüyle ufak bir kaza geçiren Madrid, sahada ise kazaya uğramadı ve rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Real Madrid’in tek golü 48. dakikada Brahim Diaz’dan geldi. Rakip yarı alanda sağ kanatta topla buluşan 24 yaşındaki futbolcu, üst üste çalımlarla ceza alanına girdikten sonra sağ çaprazdan sol ayağıyla harika vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

Brahim Diaz’ın attığı inanılmaz gol Real Madrid’in İngiliz yıldızı Jude Bellingham’ı da şaşkına çevirdi. Sakatlığı sebebiyle Leipzig karşısında forma giyemeyen Bellingham, Diaz’ın golü sonrası sosyal medya hesabından “Aman Tanrım Brahim” yazılı bir paylaşımda bulundu. Bellingham’ın paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.

Real Madrid’in genç yıldızı Arda Güler, Leipzig deplasmanında maç kadrosundaydı. Kritik maçta iki değişiklik yapan Carlo Ancelotti, A Millî Takım’ın yıldızını oyuna almadı.

Real Madrid taraftarları sosyal medyada Carlo Ancelotti’nin Arda Güler tutumunu eleştirdi. İspanyol taraftarlar Rodrygo’nun yerine Arda’nın oyuna alınması yönünde paylaşımlarda bulundu.

İtalyan hoca, Leipzig karşısındaki performansıyla eleştirilen Rodrygo’nun yerine Joselu’yu, sakatlık geçiren Brahim Diaz’ın yerine ise Lucas Vazquez’i oyuna dahil etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.