Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?
Yayınlama: 31.01.2024
Düzenleme: 31.01.2024 09:28
A+
A-

Askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı asker adayları tarafına merak konusu olmuştu. Şubat ayında askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu 2024 yıl askerlik sevk tarihleriyle birlikte yeni yerler açıklandı. Konuyla ilgili detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar…

2024 yıl askerlik sevk tarihleri

2024 yılı için Milli Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Şubat ayında askerlerin yerleri açıklanacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamada Şubat 2024 sınıflandırma sonuçlarının 1 Şubat 2024 tarihi içerisine e-Devlet üzerinden duyurulacağı dile getirildi. Sınıflandırılan hükümlerin tekrar sınıflandırma işlemi üzerine tabi tutulmayacağı belirtildi.

Daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olacak şekilde yedek subay ve astsubay adaylığından ayrılmış hükümlerden tabi olunan celp ve sevk dönemlerinde 7179 sayılı olan askere alma kanununda belirtilmiş mazeretleri olmaksızın kalanlar er statüsü üzerinden askerliğe sevk edilecek. Bu paylaşılan bilgiye göre şubat ayı askerlik yerleri 1 Şubat 2024 tarihinde adaylar için erişime açılacak.

Askerlik sevk tarihleri açıklandı

Yedek subay ve astsubay adayları ile erlerin saygı tarihleri tek tek açıklandı. Bu tarihler şu şekilde:

· Yedek subay ve astsubay adayları ile erler: 8 Şubat 2024

· Er ikinci grup: 7 Mart 2024

· Er üçüncü grup: 18 Nisan 2024

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin on gün öncesinden itibaren olacak şekilde devlet ya da askerlik şubesinden alabilecek.

İşlemler PTT üzerinden yapılacak

Hükümlülere adrese dayalı olan nüfus sistemi üzerine bunun adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol bedeli ödenecek. Yükümlüler kendilerine yapılacak olan ödemeleri kimlik belgeleri ile birlikte PTT şubelerinden alacak.

Yükümlüler askerlik hizmetleri süresi içerisinde kullanmak üzere banka kartlarının bulunmaması ile birlikte herhangi bir banka şubesi üzerinden başvuru yapıp hesap açabilecek. Bu şekilde banka kartı temini yapılabilecek.

Yükümlüler askeri hizmet süresi içerisinde kullanmak amaçlı sivil hayatta kullanmış oldukları cep telefon hatlarını silah altına almadan önce yetkili bayileri müracaat ederek herhangi bir ücret ödemesi yapmadan kısıtlı hatta çevirecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.