Bakan Özhaseki: Yol medeniyettir

Bakan Özhaseki: Yol medeniyettir
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki “Yol, bir medeniyettir. Bunu unutmayalım. Eğer sizin yolunuz yoksa ticaret gelişmez, turist gelmez. Ürettiğiniz malı satamazsınız. 6 bin kilometre civarında olan Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çift yol, 29 bin kilometreye ulaştı. Nihayetinde 50 kilometre olan tünel uzunluğu vardı. Şu anda her yere o tünellerle ulaşabiliyoruz. 711 kilometreye çıktı” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretler için geldiği Kayseri’de, ‘Yahyalı Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi’ açılış törenine katıldı. Burada konuşan Özhaseki, “Yol, bir medeniyettir. Bunu unutmayalım. Eğer sizin yolunuz yoksa ticaret gelişmez, turist gelmez. Ürettiğiniz malı satamazsınız. Komşu şehirlere bile gidemezsiniz. Eğer yollarınız varsa, o yollar da düzgünse seyahat gayet keyifli hale gelir. Üreten, ürettiğini satar. İnsanlar, başka şehirlere de gider. Herkes, turizmden istifa etmek için başka şehirlere gider. Orada hareket başlar. Düşünün, Türkiye’nin 254 milyar dolar ihracatı var. Eğer bu yollar olmasa, Kayseri Organize Sanayi’de üretilecek bir malı, İstanbul’a, Mersin’deki limanlara nasıl götüreceksiniz? Mecburen herkes İstanbul’u tercih edecek? Zamanında böyle olduğu için planlamada da yanlışlıkların olduğunu hepimiz de gördük. 6 bin kilometre civarında olan Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çift yol, 29 bin kilometreye ulaştı. Nihayetinde 50 kilometre olan tünel uzunluğu vardı. Şu anda her yere o tüneller ile ulaşabiliyoruz. 711 kilometreye çıktı” diye konuştu.

‘TOPRAĞA GÖMÜLDÜLER, BİR DAHA DA ÇIKAMAYACAKLAR’

Cennet gibi bir vatanda yaşadıklarını ancak 2 tane dezavantajlarının bulunduğunu aktaran Özhaseki, “Birisi, fitne örgütleri. Bir türlü bitmek bilmez. Yerin altındadırlar. Bu dışarıdan desteklidir. Bugün İsrail’in zulmüne göz yumanlar tarafından desteklenir. İsterler ki o fitne odakları bu ülkenin başına çorap örsün. Bu ülkeyi bölsün, parçalasın, kardeş kanı dökülsün. Bu işleri de yüzsüzce yaparlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, her toplantıda riyakarlıklarını yüzlerine vurur. Ama utanma duygusu olmadığı için ‘yok’ diyerek, kıvırarak o fitne odaklarını desteklemeye devam ederler. Yapılacak tek şey; bunların canına okumak. Bunların hepsinin, geçtiğimiz birkaç yıl içinde canına okuduk. Toprağa gömüldüler, bir daha da çıkamayacaklar. Zamanında PKK’nın şımarmışlığını bir düşünün. Devlet kurmaya kadar kalkmışlardı. Paçavralarını bayrak diye çekerek, ‘öz yönetim ilan ettik’ nutukları atıyorlardı. Unutmadık değil mi bunları? Bağımsız yaşamaya, bayrağımızın dalgalandığı bu ülkede 5 vakit ezanlarımızın okunduğu bir ortamda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Onlar gibi Amerika tarafından beslenmiş, Avrupa Birliği tarafından desteklenen grupların, yapılarının da sonunun hüsran olduğunu onların da anlaması lazım. Allah uyandırsın diye de dua ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.