Bankalar tarihinde bir ilk!

Bankalar tarihinde bir ilk!
Yayınlama: 21.02.2024
A+
A-

Emekli maaşının zammı sonrasında bayram ikramiyelerine artış gündemden düşmezken emeklilerin promosyon miktarları da oldukça dikkat çeken artışlar yaşadı. Emekliler 15 bin liraya kadar yükselen promosyonlar için araştırmalarını derinleştirdi. İşte detaylar…

Emekliler için maaş zammı sonrasında bayram ikramiyelerinde de artış yaşandı. Yapılan artışları yetersiz bulan emekliler 15 bin TL’ye kadar yükselen promosyonlar için araştırmalarını hızlandırdı. Ekonomist Muhammet Bayram, emekli bayram ikramiyesi ile beraber en düşük emekli maaşında da artışa gidileceğini dile getirdi. Daha yüksek emekli maaşı promosyonu için emeklilere tüyo da verdi.

Emekliler yeni arayışa girdi

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisi yüzde 49,25’lik Ocak 2024 zammını hesaplarında gördü. Tüm bunların yanında 2000 lira olan emekli bayram ikramiyesi de her iki bayram için 3’er bin TL olmak üzere toplamda 6 bin liraya yükseltildi. 3 bin TL bayram ikramiyesi az bulununca emekliler çareyi bu kez de banka promosyonlarında aramaya başladı.

Ekonomist Muhammet Bayram konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamalarda emekli ikramiyelerinin yaklaşan Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL olarak hesaplara geçeceğini ancak Kurban Bayramı öncesinde bu rakamın tekrar artırılmasının da gündemde olacağını belirtti. Bayram, 7500 liradan 10.000 liraya yükseltilen en düşük emekli maaşı için de bir düzenleme yapılacağını düşündüğünü ifade etti.

Ekonomist Muhammet Bayram: “Her emekli maaşı arttığında bankaların emekli maaşı promosyonları gündeme geliyor. Ve bankaların vermiş olduğu emekli promosyonları artırılıyor” diyen Bayram, “Bankalar şu an mevduat toplama yarışında. Şu anda bankalar tarihinde ilk defa vermiş olduğu krediler toplamış olduğu paralardan daha az. Aslında bankalar biraz kârını dağıtmak istiyor. Bu promosyonlar da onun için. Burada sadece emekliler üzerinden değil kurumlarla da anlaşma yapıp promosyon dağıtıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.