Batı Avrupa’da Eleanor Fırtınası kabusu!

Birleşik Krallık ve Fransa’yı sarsan Eleanor fırtınası, yüz binlerce evi elektriksiz bıraktı.

Batı Avrupa’da Eleanor Fırtınası kabusu!
Yayınlama: 03.01.2018
A+
A-

İngiltere’de sel baskınları var, Londra sakinlerine uyarı yapılıyor. Fransa’da ve İsviçre’de uçaklar kalkamıyor. Eyfel Kulesi, şiddetli fırtına nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

 

 

Dondurucu soğukların 11 can aldığı ABD’de ise yeni bir ‘canavar’ fırtına doğu kıyısındaki şehirlere yaklaşıyor. Florida ve çevresine 30 yıl sonra ilk kez kar yağması bekleniyor.

 

Batı Avrupa’yı sarsan Eleanor fırtınası, İngiltere ve Fransa’yı vuruyor.

Birleşik Krallık’ta saatteki hızı 160 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle 100 bin eve elektrik verilemiyor. Reuters haber ajansı, İrlanda’nın batı kıyılarının sel altında kaldığını, yalnızca bu bölgede 27 bin evin karanlıkta kaldığını duyurdu. İrlanda’da dün 150 bin eve elektrik verilemediği anlar oldu.

 

Sarı alarm verilen adada, birçok noktada sel uyarısı yapılıyor. Başkent Londra sakinlerine Thames Nehri’nin taşabileceği yönünde uyarılar var. Nehir kıyısında yaşayanlardan sele hazırlıklı olmaları istendi, fırtına yoğun yağış getiriyor.

 

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya kıyılarını dev dalgalar dövüyor, İrlanda’nın dördüncü büyük şehri Galway’de yüksek gel-gitler yolların kapanmasına ve dükkanların zarar görmesine yol açtı.

 

Adada devrilen ağaçlar zaman zaman şehirler arası trafiği durduruyor. Galler’de bir aracın üstüne düşen ağaç, bir kişinin yaralanmasına yol açtı.

 

Eyfel Kulesi kapatıldı

 

Fransa’da da en az 200 bin ev Eleanor nedeniyle elektrikten mahrum. Başkent Paris’te saatte 140 kilometreyle esen rüzgar, Eyfel Kulesi’nin ziyaretçilere kapatılmasına neden oldu.

 

Şiddetli esen Eleanor, İsviçre Basel ve Fransa Strazburg havalimanlarında da uçak seferlerini durdurdu. Charles de Gaulle Havalimanı’nda da birçok seferde gecikmeler yaşanıyor.

Fransa, hafta başından bu yana turuncu alarm vermiş durumda.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.