Belek Üniversitesi’nden Konul Kasımova’ya fahri doktora

Antalya Belek Üniversitesi, senato kararıyla Azerbaycan’da kimsesiz kadın ve çocuklar için sığınma evi açan Konul (Gönül) Kasımova’ya “Fahri Doktora” unvanı verdi..

Belek Üniversitesi’nden Konul Kasımova’ya fahri doktora
Yayınlama: 07.12.2023
Düzenleme: 07.12.2023 17:05
A+
A-

Antalya Belek Üniversitesi, senato kararıyla Azerbaycan’da kimsesiz kadın ve çocuklar için sığınma evi açan Konul (Gönül) Kasımova’ya “Fahri Doktora” unvanı verdi..

Antalya Belek Üniversitesi’nde düzenlenen törene üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Çalkılıç, Rektör Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili İlker Tuncay, Başkan Yardımcısı Zeki Oğuz, üniversitenin öğretim görevlileri, Konul Kasımova’nın yakınları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Fahri Doktora töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Yazıcı “Konul hanım, yaptığı insani davranışlar tam bir gönül insanı olduğunu göstermiştir. Senatomuzda yaptığımız değerlendirme sonucu kendisine fahri doktora vermeyi kararlaştırdık. Bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Mütevelli Heyeti Başkan vekili ve eski Tarım ve Köyişleri Bakanı İlker Tuncay ise şunları söyledi:

“Geçtiğimiz ay Bakü’ye gittik ve Gönül hanımın kimsesiz kadınlara ve çocuklara nasıl kucak açtığını gözlerimizle gördük. Orada olmalıydınız, Gönül hanım oradaki kimsesiz çocuklara nasıl annelik yapıyor görmeliydiniz. Dünyanın en zor görevidir çocuklara annelik ve ablalık yapmak. Tamamen kendi imkanlarıyla oluşturduğu ve kiraladığı evinde sahipsiz çocuklara sıcak bir yuva oluşturmuş. Her katı ayrı bir güzellikte muhteşem bir sevgi evi.”

Antalya Belek Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Çalkılıç ise şöyle konuştu:

“Bence Gönül hanım gördüğüm en zengin kadın. Milyonlarca dolarınız, servetiniz olabilir ama bu sadece paranız olduğu anlamına gelir ama bu zenginlik değildir.. Gönül zenginliği ise bambaşka bir şeydir. Gönül hanım elindeki avucundaki kısıtlı imkanlarla bir yapı kurmuş, ve bu yapıda sanki evinizdeki kardeşinizmiş ya da kendi evladınızmış gibi korunuyor ve her istediğini her istediği saatte yiyip içebiliyor. Şu an bu salonda bulunan kendi çocuğuna ne imkanları sağlıyorsa oradaki çocuklar da aynı imkanlardan faydalanabiliyor. Bu yüzden ona şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz Sancar’ın bir sözü var; elmas ve kömür aynı molüker yapıya sahiptir. Ancak birini elmas diğerini kömür yapan değerleridir. Bence Gönül hanım da insanlığın elmasıdır.”

Konuşmalardan sonra Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Konul Kasımova’ya fahri doktora yemini ettirdi. Yemin töreninde başta Oğuz Özyaral olmak üzere salonda bulunan herkes duygusal anlar yaşadı..

Yemin töreninin ardından Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Konul Kasımova’ya fahri doktora diplomosanı verdi.

Konul Kasimova, törenin ardından şunları söyledi:

“İki devlet tek millet olarak Türkiye’de ve burada bulunmaktan çok mutluyum. Çok heyecanlıyım, böylesi bir şerefe layık olduğum için çok mutluyum. Sevgi Evini kurarken çok çetin şartlarla uğraştım. Yeri geldi hükümetle yeri geldi ailemle bile ters düştüğüm anlar oldu. Ama yılmadım, azmettim ve şiddet mağduru kadınlar ile anneleri ve babaları tarafından terk edilen yavrulara kol kanat germeye çalıştım. Beni bu onura layık gören Antalya Belek Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.