Bir ülkede daha benzinli ve dizel araçlar yasaklanıyor

İsveç’in başkenti, Stockholm’ün merkezinde benzinli ve dizel motorlu araçların yasaklanması planları ilerletilerek yeşil bir kent olma sözü yerine getiriliyor. 3. Sınıf çevre bölgeleri 2025 yılının başında yürürlüğe girecek.

Bir ülkede daha benzinli ve dizel araçlar yasaklanıyor
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

Yakıt açısından en verimli yanmalı araçlar olan sadece elektrikli otomobillere izin verilmesine yönelik planlar, yeni seçilen şehir yönetimi tarafından yaklaşık bir yıl önce hazırlandı. Stockholm şimdi ultra-düşük emisyon bölgelerinin tam maliyetini teslim ediyor.

Bugün yayımlanan kurallara göre, 180 bin metrekarelik bir alan ya da İsveç başkentinin finans ve ana alışveriş bölgelerini oluşturan yaklaşık 20 blok, yalnızca elektrikli arabalara, bazı hibrid kamyonlara ve yakıt hücreli araçlara izin verecek. Kent, 2025 yılının ilk yarısında bölgeyi dört merkezi cadde olan Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Hamngatan ve Sveavagen’in ötesine genişletebilir. 3. Sınıf çevre bölgesi 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve Klaratunneln’in Master Samuelsgatan tarafından giriş ve çıkışını kapsayacak.

İsveç hükümeti 2018 yılında yerel yönetimlere hava kalitesini iyileştirmek için çevre bölgeleri oluşturma imkânı tanımıştı. Stockholm, İsveç’te neredeyse tüm dizel ve benzinli araçları yasaklayan en katı bölge olan üçüncü sınıfı uygulayan ilk şehir olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.