Büyük güne saatler kaldı!

Dünyadaki tüm gökbilimcilerin en büyük gök olaylarından biri olarak düşündüğü Güneş tutulması bu kez 21 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Büyük güne saatler kaldı!
Yayınlama: 20.08.2017
A+
A-

 En net olarak ABD’nin Güney Carolina ve Oregon bölgeleri arasındaki 112 kilometrelik bir hatta izlenebilecek. Bunun yanında Kuzey Amerika’nın birçok eyaletinden de takip edilebilecek.

Çinliler, dev bir ejderhanın Güneş’i yuttuğuna inanırdı. Avustralya’da yerli şifacılar Güneş’e taş ve bumerang atarak kötü ruhları kovmaya çalışırdı. Çünkü Dünya’nın aniden kararması sonrasında yaşanabilecekler insanı huzursuz eder, endişe yaratırdı. Modern astronomiyle Güneş’in niye karardığı anlaşılsa bile Ay’ın Dünya ile Güneş’in arasında girmesi hâlâ büyük ilgi uyandırıyor.

 

Dünyadaki tüm gökbilimcilerin en büyük gök olaylarından biri olarak düşündüğü Güneş tutulması bu kez 21 Ağustos’ta gerçekleşecek. En net olarak ABD’nin Güney Carolina ve Oregon bölgeleri arasındaki 112 kilometrelik bir hatta izlenebilecek. Bunun yanında Kuzey Amerika’nın birçok eyaletinden de takip edilebilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.