CHP ve İYİ Parti’de ‘13 Şubat’ mesaisi

6’lı masanın iki büyük paydaşı CHP ve İYİ Parti’de peş peşe kritik toplantılar gerçekleşecek.

CHP ve İYİ Parti’de ‘13 Şubat’ mesaisi
Yayınlama: 05.02.2023
A+
A-

CHP lideri, 6 Şubat Pazartesi günü MYK’ya başkanlık edecek. 9 Şubat perşembe günü ise önce sabah saatlerinde meclis grubu ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirecek. CHP PM ise aynı gün saat 12.00’de Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. PM’nin resmi gündemi üyelere “Genel Başkan’ın sunuşu, Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık ve çalışmaları hakkında görüşme ile dilek ve temenniler” olmak üzere üç madde olarak duyuruldu. Ancak edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, PM’den cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin her konuyla ilgili tam yetki alacak.

Milliyet’ten Mehtap Gökdere’nin haberine göre; CHP liderinin alacağı yetkiye ilişkin kurmaylar, “Genel Başkan kimi derse onu aday göstereceğiz demektir. Adayın kim olacağı, sürece ilişkin yetki kendisinde olacak” ifadesini kullandılar. CHP’li kurmaylar, “Bizim tüzüğümüz gereğince cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusunda PM’den görüş ve onay almak gerekiyor. Muhtemelen 13’ündeki toplantı öncesinde Genel Başkan bu konuda tüzük gereğince PM’den yetki alacaktır ya da PM’den karar çıkacaktır. Ama kimin olacağı değil, hangi yöntemle belirlenmesi gerektiğine ilişkin. MYK yöntem önerir, kararı PM verir” bilgisini verdiler.

Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak adayının açıklanmasının ardından Şubat sonu ya da Mart başında yeniden PM’yi toplamayı planladığı belirtiliyor.

Akşener GİK’i topluyor

Ortak aday konusunda “kazanacak isim” vurgusuyla Kılıçdaroğlu’nun adaylık olasılığına sıcak bakmadığı öne sürülen İYİ Parti’de de 13 Şubat öncesi benzer bir mesai gerçekleşecek. İYİ Parti lideri Meral Akşener, 11 Şubat’ta partisinin Genel İdare Kurulu’nu (GİK) toplayacak. İYİ Parti GİK’te de ana gündem başlığının ortak aday olacağı ve 13 Şubat toplantısına yönelik tutum ve strateji değerlendirmesinin yapılacağı belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.