Çiftçiye buğday tohumu desteği

Çiftçiye buğday tohumu desteği
Yayınlama: 06.12.2023
Düzenleme: 06.12.2023 16:38
A+
A-

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Emirdağ ilçesindeki çiftçilere yönelik önemli bir destek programını duyurdu. Yapılan açıklamada, ilçedeki çiftçilere soğuğa ve kuraklığa dayanıklı buğday tohumları için yüzde 50 hibe desteği sağlanacağı belirtildi. İşte yüzde 50 hibe destekli tohumlar…

Açıklamada belirtildiğine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında başlatılan Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında gerçekleşecek.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde teslim töreni gerçekleşti
İlgili projeyle ilişkin şu açıklama yapıldı: “Emirdağ ilçemizde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen Sertifikalı Bayraktar 2000 buğday tohumu çiftçilere dağıtıldı. Toplamda 71 ton tohum, yaklaşık 3000 dekara ekilmek üzere çiftçilerimize teslim edildi. Bu dağıtım çiftçilere yüzde 50 hibe desteğiyle gerçekleştirildi. “

Emirdağ Kaymakamı Osman BİLİCİ, Milletvekili Ali ÖZKAYA, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, Emirdağ Ziraat Odası Başkanı Öztürk KÖYCÜ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte tohum teslim töreninde bir araya geldi.

71 bin ton buğday tohumu dağıtıldı

71 bin tpn buğdayın dağıtılmasına ilişkin şu açıklama yapıldı: “Emirdağ ilçemizde, Bakanlığımız tarafından geliştirilen, kuraklık ve soğuğa dayanıklı olan buğday tohumları %50 hibe olarak çiftçilerimize teslim edildi. Toplamda 71 ton ağırlığındaki bu tohumlar, 3000 dekarlık arazide ekilmek üzere hazır hale getirildi.”

Çiftçiye %50 hibeli buğday tohumu desteği

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, söz konusu olan projeye dair şu duyuruyu yayınladı: “%50 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli, %50 çiftçi katılımıyla gerçekleşen “Buğday Yetiştiriciliği Projesi” için gerekli adımlar belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayımlanan bu karar 08 Mart 2022 tarihinde Resmi Gazete’de numarası 31772’dir. “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin 5258 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” uygulanmasına yönelik 2022/5 No’lu Uygulama Talimatı hazırlandı. Üreticilerimizin projeden faydalanabilmesi için 7. madde kapsamında belirlenen üretici seçimi ve arazi seçimi şartlarına dikkat edilmesi gerekiyor.” Madde 7. kapsamına giren üreticilerin bu destekten yararlanması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.