Çini sanatı Kartal’da yeniden hayat buluyor

Türk kültüründe önemli bir yeri olan çini sanatı, Kartal’da yeni ustalarıyla canlanıyor..

Çini sanatı Kartal’da yeniden hayat buluyor
Yayınlama: 19.09.2019
A+
A-

YENİ GAZETE – ÖZEL/

Başkan Gökhan Yüksel yönetiminde yaptığı etkinlik ve programlarla adından söz ettiren Kartal Belediyesi, Milli Sanatımız olan çiniyi verdiği kurslarla yaşatmayı da ihmal etmiyor.

Kültür Hizmetlerinde Kartal’ı adeta bir Sanatkent’e dönüştüren Kartal Belediyesi, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan çini sanatını kursiyerlere ücretsiz olarak öğreterek müthiş bir hizmete imza atmayı sürdürüyor.

Seramik ve çinilerin hazırlanmasından, desenlerin çizilmesi ve boyanmasına sonrasında sırlanmasına ve en nihayetinde de fırınlanmasına kadar geçen evrelerin tümünü titizlikle kursiyerlerine bizzat uygulatan Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğü, bu yıl da yine Uzman Öğretici Şerife Bağcivan öncülüğünde Kartallıları Soğanlık Kültür Merkezine bekliyor.

Konusunda uzman Öğretmenlerin eşliğinde kurslar düzenleyen Kartal Belediyesi diğer Belediyelere örnek olmayı başarıyor.

Her yıl Ekim ayında başlayan çini kursuna yoğun ilgi gösteren Kartallılar hem bir sanatı öğrenmiş olurken, aynı zamanda boş vakitlerini değerlendirebildikleri bir hobinin memnuniyetini yaşıyorlar. Kurslar genellikle Nisan ayına kadar sürerken, kursiyerler eserlerini Kartal Belediyesi girişinde bulunan fuaye salonunda da sergileyebiliyorlar.

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde ayrıca Yabancı Dil, Resim ve Spor gibi kurslarla da Kartal’a hizmet veriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.