Çocuk ölümleri ve tecavüzler Kartal’da protesto edildi

Eylül Aydemir ve Eylül Yağlıkara cinayetleri ile çocuklara yönelik tecavüzler Kartal meydanında protesto edildi.

Çocuk ölümleri ve tecavüzler Kartal’da protesto edildi
Yayınlama: 08.07.2018
A+
A-

Eylül Aydemir ve Eylül Yağlıkara cinayetleri ile çocuklara yönelik cinsel istismarlar Kartal meydanında protesto edildi.

İYİ Parti Kartal İlçe yöneticilerinin düzenlediği protestoya yaklaşık 150 kadar vatandaş katıldı. Çocuklarında katıldığı eylemde aileler, son günlerde yaşanan çocuk ölümleri ve cinsel istismarlara tepki gösterdi.

Protesto gösterisi sırasında basın açıklaması yapan İYİ Parti Kartal İlçe yöneticileri,  “Son dönemde çocuklara karşı suçlarda büyük artış gözleniyor. Yetkililerden, bu tür suçlara karşı cezaların artırılmasını ve daha caydırıcı hale getirilmesini istiyoruz” dediler.

Açıklamada özetle şu konulara değinildi:

“Ülkemizde son dönemde çocuklara karşı işlenen suçlar, cinayetler ve tecavüzlerde büyük artış görülmektedir. En son Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir cinayetleri toplumun vicdanlarını yaralamıştır. Bugün de iki çocuğumuz maalesef ölü bulunmuştur.

Çocuklara karşı işlenen bu suçları içime sindiremiyoruz, sindirmemeliyiz de. TCK’da 2005 yılında yapılan düzenlemeyle cinsel suçlara ağır cezalar getirilmiştir. Fakat bu cezalar maalesef suç oranını düşürmemiş aksine her geçen gün artmaktadır.

Devletin ve toplumun önceliği çocukları cinsel istismara uğramadan ve öldürülmeden korumak olmaktır. Fakat vahim bir tablo ile karşı karşıyayız.

Türkiye’de çocuk istismarı ve cinsel suçlar “Bir kereden bir şey olmaz” diyenlerin aksine yaygın ve sistematik bir şekilde artmaktadır. Ne yazık ki bugün yetki sahipleri bu sorunlara karşı sırtlarını dönmüş durumdadır.

Adalet uygulamasında aksaklıklar olmakta, kadın ve çocuklara yönelik suçlarda artış görülmektedir. Sadece kadın ve çocuklara karşı değil, okullarda öğretmenlere, hastanelerde doktor ve hemşirelere karşı şiddet olaylarında da artış görülmektedir.  Artık çocuklarımızı okula sokağa göndermekten korkar olduk.

Çocuk istismarları ve cinayetlerini önleyici kanunların bir an önce çıkarılması gerektiğini düşünüyor, bu tür suçlardaki cezai indirim ve afların uygulanmamasını bekliyoruz.

Biz İYİ’ler üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirterek Cezaysa ceza, kanunsa kanun bir an önce tüm tebdirlerin alınmasını istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.