Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni’ne gözaltı

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven bu sabah gözaltına alındı.

Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni’ne gözaltı
Yayınlama: 12.05.2017
A+
A-

Daha önce 12 yazar ve yöneticisi tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi’nin bu kez internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenilen Güven, Twitter hesabından yaptığı son dakika paylaşımında da ‘Gözaltına alınıyorum’ ifadesini kullandı. Güven’in neden gözaltına alındığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

“FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla, 31 Ekim’de gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerimizden 10’u tutuklanmıştı. Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven de sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Gazete yöneticilerinden alınan bilgiye göre sabah saatlerinde evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenilen Güven, twitter hesabında da “Gözaltına alınıyorum” diye tweet attı. Güven’in neden gözaltına alındığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarından 12 yazar ve yönetici 6,5 aydır, gazeteci Ahmet Şık ise yaklaşık 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.