Denizli’de 5.5 büyüklüğünde deprem!

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Denizli’de 5.5 büyüklüğünde deprem!
Yayınlama: 20.03.2019
A+
A-

Denizli Acıpayam merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ege Bölgesi ile Güney Marmara’daki illerde hissedildi. Depremin ardından bölgede 4,2, 4,5 ve 4,8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, depremde can kaybı ve yaralı olmadığını belirtti. Acıpayam ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

AFAD, saat 09.34’teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu. Deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi.

Depremin adından bölgede 09.38’de 4,8, 09.41’de 4,5, 09,52’de de 4,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Bölgede 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı sarsıntı meydana geldi.

Bölgedeki fay hattının devam eden hareketliliği takip ediliyor. Acıpayam ve çevre yerleşim birimlerinde ekipler hasar tespit çalışması yapıyor..

ÖNCESİNDE 18 SARSINTI
AFAD verilerine göre, Acıpayam’da sabah 04.02’den itibaren en büyüğü 3,7 olan 18 sarsıntı kaydedilmişti.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN: DEPREMİ CİDDİ ŞEKİLDE HİSSETTİK

Depremi ciddi şekilde hissettiklerini söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son durumu şöyle anlattı:

“Eve girmekte insanlar tedirgin, girmiyorlar. Ama birkaç saat içerisinde de o konuda hedefe ulaşacağız. Halkımızı bu konuda bilgilendirmeler yapıyoruz.

Ben toplantıdaydım, bir il çalışmamız vardı. Oturuyorduk, bayağı bir sarsıntı oldu. Tabi oraya 50-60 km mesafedeyiz. O mesafeden bile ciddi bir şekilde hissettik. Acaba dedik masa mı… Herkes ayağa kalktı, ciddi mesafe olmasına rağmen hissettik. Sonra da arkadaşlarımızla temasa geçtik.

Merkez üssü olan bölgelerde hasarımız var. Orada arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. Bir evde bir yangınla ilgili ihbar geldi. Ona da itfaiye ekiplerimiz müdahale ettiler. Kırsal mahallemizde, iki katlı yapılarımızın olduğu bir bölge. İki katlı, ahşap veya betonarme karışımı olan yapıyorlar. Hasar bilgileri geldi ancak hayati anlamda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.