Deprem uzmanı Ahmet Ercan gözaltına alındı

Hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Prof. Dr. Ahmet Ercan, gözaltına alındı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan gözaltına alındı
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Ercan, soruşturma kapsamında ifade vermesi için çağrıldı. Ahmet Ercan hakkında TCK’nın 217/A maddesi uyarınca, “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yaydığı” iddia ediliyor.

Öte yandan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Ercan, Malatya ile Elazığ arasında bulunan Hankendi uygulama noktasında jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Ercan, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.