Depremde 102. saatte 7 mucize birden!

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin 5. gününde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken bölgelerden de mucize haberleri gelmeye devam ediyor.

Depremde 102. saatte 7 mucize birden!
Yayınlama: 10.02.2023
A+
A-

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde afetin vurduğu illerden gelen mucize kurtuluş haberleri, yakınları enkaz altında olan depremzedelere de umut oldu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Arzu apartmanında enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay’ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu apartmanında mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Helin Oktay, Zilan Oktay da var.

MUHABİR DUYGULANDI, SESİ TİTREDİ

Bölgeden canlı yayında haberi anlatan CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, kurtarılma anlarını sunarken duygu dolu anlara da tanıklık etti. Ailenin iki evladıyla kurtarma çalışmalarını takip eden ve haberi sunarken ağlayan, sesi titreyen Bozkuş, ‘İnanılmaz bir duygu. Umut dolu bu anları ekranlara getiriyoruz. 9 kişinin sesine ulaşıldı bu apartmanda. Umut hep var, umudunuzu hiç kaybetmeyin. Bunun adı mucize.’ dedi.

Enkaz altından kurtarılan Zilan’ın gözyaşları bölgedekileri de duygulandırdı. Kurtarılma anlarına tanıklık edenler de gözyaşlarına hakim olamadı.

BİR MUCİZE DE ELBİSTAN’DAN

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde de enkazdan 1 kişinin sağ kurtarıldığı ibildirildi.

 

92. STTE KURTULDU

Elbistan ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremde Yeşilyurt Mahallesi’nde 6 katlı Kübra Sitesi yıkıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri Mahmut Şahin’in enkaz altında hayatta olduğunu belirledi. Bunun üzerine İsviçre ve Bulgaristan’dan gelen ekiplerin de desteğiyle Şahin’e ulaşmak için dün öğle saatlerinde tünel açıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kurtarma operasyonunda sabah saatlerinde Şahin’e ulaşıldı. İlk müdahalesi yapılan Şahin, 92 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Başarılı kurtarma operasyonu sonrası kurtarma ekipleri birbirlerine sarılarak fotoğraf çektirdi. Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şahin, tedavi altına alındı. 
 

99 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Depremde Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan 6 katlı apartman yerle bir oldu. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, depremden 99 saat sonra Döne Sürücü isimli 43 yaşındaki kadını enkaz altından canlı olarak çıkarttı. Yaralı kadın, sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi.

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle: Gaziantep 2 milyon 154 bin 51. Hatay 1 milyon 686 bin 43. Adana 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye 559 bin 405. Diyarbakır 1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş 1 milyon 177 bin 436. Malatya 812 bin 580. Adıyaman 635 bin 169, Kilis 147 bin 919. Şanlıurfa 2 milyon 170 bin 110.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.