Dışişleri’nden İsrail-Filistin gerilimi açıklaması

Dışişleri Bakanlığından İsrail-Filistin gerilimine ilişkin ilk açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri’nden İsrail-Filistin gerilimi açıklaması
Yayınlama: 07.10.2023
A+
A-

Hamas‘ın İsrail‘e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu ve sonrasında İsrail ordusunun karşı saldırı hamlesine ilişkin Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz.” denildi.

İTİDAL ÇAĞRISI YAPILDI

Dışişleri Bakanlığından, İsrail- Filistin gerilimine ilişkin ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz. Şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguluyor, tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

“ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Açıklamanın devamında “Söz konusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız. Bu doğrultuda, ilgili taraflarla temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.” sözlerine yer verildi.

Son Dakika: Dışişleri'nden İsrail-Filistin gerilimi açıklaması: Sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz
Gazze bombardıman altında! Topyekün savaşa hazırlanan İsrail, Hamas’ı havadan vuruyor Son Dakika: Dışişleri'nden İsrail-Filistin gerilimi açıklaması: Sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hamas’ın operasyonundan İran’ı sorumlu tuttu: Emri oradan aldılar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.