Ekrem Eray Arda kimdir?

Ekrem Eray Arda kimdir?
Yayınlama: 15.04.2024
Düzenleme: 15.04.2024 14:50
A+
A-

Ekrem Eray Arda, 25 Mart 1985’te İstanbul’da, uzun yıllar önce Kırcaali’den Kartal’a göç etmiş bir aileden gelen Akın Arda ile Rizeli bir aileden gelen Filiz Arda çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluk yıllarından beri kürek sporuyla ilgilenen Ekrem Eray Arda, 1999-2004 yılları arasında Fenerbahçe Kürek Takımı’nın formasını giydi, kaptanlık görevini üstlendi.

İlk ve orta öğretimini Kartal’da tamamlayan Ekrem Eray Arda, Girne Amerikan Üniversitesi’nde İşletme eğitimi aldı. Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden alan Ekrem Eray Arda, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı.

Ticaretle uğraşan bir aileden gelen Ekrem Eray Arda, genç yaşlardan itibaren akaryakıt, satış-pazarlama gibi birçok sektörde faaliyet gösterdi. EAS Şirketler Grubu kurucusu olan Arda, bununla beraber birçok şirketin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını yürütmektedir.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimde Çekmeköy Belediye Meclis üyesi seçildi. Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Arda, tek aday olarak girdiği Demokrat Parti 15. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde yeniden DP İl Başkanı seçildi.

Ekrem Eray Arda, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminde CHP’den Kartal ve İBB Meclis üyesi seçildi..

İyi seviyede İngilizce bilen Ekrem Eray Arda evlidir. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Rize Vakfı üyesidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.