Elon Musk’a göre OpenAI tehlikeli bir yapay zeka keşfi yaptı

Elon Musk’a göre Sam Altman’ın OpenAI’dan kovulma nedeni ‘tehlikeli bir keşif’. Musk, OpenAI’ın tehlikeli bir yapay zeka keşfi yapmış olabileceğini düşünüyor.

Elon Musk’a göre OpenAI tehlikeli bir yapay zeka keşfi yaptı
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’da yaşanan olaylar, tüm teknoloji dünyasının gündemine oturmuştu. Şirketin yönetim kurulu, 17 Kasım’da CEO ve kurucu ortak Sam Altman’ı işten çıkarmıştı. Gelen tepkiler, çalışanların ve yatırımcıların bu durumdan memnun olmamasının ardından da 22 Kasım’da Altman görevine geri dönmüştü. Bunun ardından yönetim kurulu yeniden şekillendirilmişti.

MUSK’IN ENDİŞELERİ VAR

Webtekno’nun da aktardığı gibi bu olayların üzerinden iki haftaya yakın süre geçmiş olsa da Sam Altman’ın neden kovulduğuna ilişkin kesin bir bilgi hala yok. OpenAI veya Altman’dan da bu konuda bir açıklama gelmedi. Ancak sektörde dolaşan bazı iddialar vardı. Şimdi ise bu konuda bir tahmin Elon Musk’tan geldi.

Elon Musk’a göre OpenAI tehlikeli bir yapay zeka keşfi yapmış olabilir ve bu da Sam Altman’ın kovulmasına neden olmuş olabilir

Yakın zamanda xAI isimli kendi şirketini kuran ve Grok sohbet botunu çıkaran Musk, dün DealBook Summit’te ünlü Gazeteci Andrew Sorkin ile bir röportaj yaptı. Bu röportaj sırasında OpenAI’da yaşanan dramaya da değindi. Milyarder iş insanı, olaylarla ilgili içeriden bir bilgiye sahip olmadığını ancak bazı konularda endişeli olduğunu aktardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.