Emeklilikte Yaşa Takılan EYT Yasası ne zaman çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, gözlerini Kurban Bayramı sonrasına çevirdi..

Emeklilikte Yaşa Takılan EYT Yasası ne zaman çıkacak?
Yayınlama: 14.08.2019
A+
A-

MHP Milletvekili Arzu Erdem, kamuoyunda çokça beklenti oluşturan konulardan biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Arzu Erdem, EYT ile ilgili yaptığı açıklamada “EYT ile ilgili algı operasyonlarına ilişkin: “Bu konu ile ilgili kanun teklifimiz komisyonda. Geri adım atmış değiliz . Biz hiç bir teklifi oy kaygısı ile yapmadık. EYT’yi kimse gündeme getirmezken biz getirdik. Çözüm Sosyal Medyadan saldırmak mı? MHP elinden geleni yaptı, yapmaya da devam edecektir. Sosyal Medyadan Hakkını Aramak için yazanlara Teşekkür Ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna değinerek, “Aç kalmamak için emekli olmaya çalışıyorlar. Hakları gasp edilmiş, aç kalmamak için hiç değilse emekli olup karınlarını doyurmak istiyorlar” dedi. 

Yılardır çözüm bekleyen EYT’liler için çözüm önerileri gelirken son açıklama CHP’den geldi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların EYT’lilerin mağduriyetiyle ilgili açıklama yaptı. CHP’li Ömer Fethi Gürer, şunları ifade etti: 

“#EytyeterDiyor. Çare tükenmez.#EYT yok sayanlar siyaseten yok olur. Toplumsal sorunlara gözünü kapatanlar gözünü açtığında koltuğundan olduğunu görür. Yanlışı düzeltmek, hakkı olana hakkını vermek siyasi iktidarların sorumluluğudur. Görmezden gelmek mağduriyetleri derinleştirir.” 

Son dönemde çözüme kavuşması için her parti ve kesimden destek gören emeklilikte yaşa takılanlar hükumetin kararı neticesinden çözüme kavuşamasa da muhalefet partilerinin malzemesi olmaya ve çözüm arayışlarına  sahne olmaya devam ediyor.  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunlar arasında yer alıyor. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda 1976 ile 1999 arasında işe girenler için ‘kademeli yaş’ getirilirken, 5510 sayılı yasayla 30 Nisan 2008’den itibaren işe girenlerde emeklilik yaşı 65 oldu. İşte bu uygulama milyonlarca kişiyi mağdur etti. Emeklilik hususunda emeklilikte yaşa takılanlar ordusunu oluşturan temel gelişme, 1999’dan sonra işe girecekler için kadınlarda emeklilik yaşı 38’den 58’e, erkeklerde 43’ten 60’a çıkarılmıştı.   

AK Parti’den EYT ile ilgili yeni açıklama geldi! 

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. 3.5 saat süren toplantı yapıldı.

SEÇİMDE ‘EYT’ ETKİSİ

Toplantıda, Erdoğan, milletvekillerinin beklenti ve taleplerini dinledi. Toplantıda milletvekillerinin, Suriyeliler meselesi, ekonomide yaşananlar ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun İstanbul seçiminin kaybedilmesinde etkili olduğunu ifade ettikleri kaydedildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.