Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin yeni kadro!

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin yeni kadro!
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 10 bin 102 yeni personel alımı yapılacak. Kadro ihdasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanırken, kadro dağılımına ilişkin detaylar da kararda yer aldı. Buna göre, EGM taşra teşkilatı için 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı alımı yapılırken, merkez teşkilatına 10 emniyet müdürü, 90 başmüfettiş ve 500 polis memuru alımı yapılacak. İşte Emniyet Genel Müdürlüğü polis ve memur alımına ilişkin ayrıntılar.

EGM polis ve memur alımı tarihi, şartları ve kadro dağılımına ilişkin detaylar gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre EGM’ye 10 bin 102 yeni kadro ihdas edilecek. Yeni alınacak kadrolarda, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilirken, alımı yapılacak personeller arasında başmüfettiş, emniyet müdürü, polis memuru, moral eğitim merkezi müdürü gibi farklı branşlar yer alacak.

EGM POLİS VE MEMUR ALIMI RESMİ GAZETE’DE

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren kadro ihdası kararına göre Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplamda 10 bin 102 polis ve memur alımı gerçekleştirilecek.

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 10 merkez emniyet müdürü, 90 başmüfettiş, 500 polis memuru alımı yapılacak.

Bununla birlikte EGM 10 bin personel alımı kapsamında taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.

EGM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

EGM personel alımı ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak şu an için personel alımının ne zaman yapılacağına dair bilgi paylaşılmadı. Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer alacaktır.

EGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EGM’ye Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra başvuru şartları araştırılmaya başlandı. Ancak henüz şartlarla ilgili detaylar paylaşılmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.