Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının birinci yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile telefonda görüştü
Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-

Erdoğan, ilk olarak Zelenskiy ile görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, deprem dolayısıyla Türkiye ile dayanışma gösteren Zelenskiy’ye teşekkür etti. Erdoğan, bir yılı dolduran Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes ve müzakerelere dayalı çözümün inşası ve barışın şekillendiril-mesi noktasında ellerinden gelen her türlü katkıyı temine hazır olduklarını tekrarladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüşmesinin ardından Putin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, deprem dolayısıyla sergilediği dayanışma için Putin’e teşekkür etti. Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, İstanbul’da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da “Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz” denildi. Macron ile video konferans Erdoğan, ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan da destek ve dayanışma için teşekkür etti. Türkiye-Fransa ilişkilerine dair hususlar da ele alındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.