Erdoğan’dan Fransa’daki küstah bildiriye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fransa’ya büyük tepki: “Biz sizin ne denli alçak olduğunuzu biliyoruz”

Erdoğan’dan Fransa’daki küstah bildiriye tepki
Yayınlama: 08.05.2018
A+
A-

Fransa’da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur’an-ı Kerim’den “şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması” yönündeki bildiriye Erdoğan’dan sert tepki geldi. Erdoğan “Biz sizin ne denli alçak olduğunuzu biliyoruz. Yeni tanımadık sizi. Ey Batı siz bizim kutsalığıza saldırdıkça biz sizin kitabınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Biz sizin gibi aşağılık değiliz.” diye konuştu.

Le Parisien gazetesinde yayımlanan bir bildiride, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerinin çıkarılması yönündeki talepler, sert eleştiriyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bugün grup toplantısında bu bildiriye değinerek “Acaba ömürlerinde İncil’i hiç okumuşlar mı; okusalar İncil’in yasaklanmasını isterler Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin ne denli alçak olduğunuzu biliyoruz. Yeni tanımadık sizi. Ey Batı siz bizim kutsalığıza saldırdıkça biz sizin kitabınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Biz sizin gibi aşağılık değiliz.” diyerek tepki gösterdi.

İBRAHİM KALIN DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bildiriye Twitter hesabından tepki göstererek, “Modern çağda cehalet ve hamâkat bu kadar olabilir. Kur’an-ı Kerim kimsenin yapboz tahtası değildir. Kutsal kitabımızdır. Vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Antisemitizm Avrupa’da ortaya çıkmış bir nefret ideolojisidir. Bu sorunu çözmek isteyen Batılılar kendi kaynaklarını sorgulasınlar.” açıklamasında bulunmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.