EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olmaya devam ediyor

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum ne?
Yayınlama: 25.10.2019
A+
A-

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum nedir? Soruları çığ gibi büyüyor. Prim süresi dolmuş fakat yaşı bekleyen milyonlarca vatandaş erken emekli olabilmek için mağduriyetlerini sendikalar aracılığıyla hükümete duyurmaya çalışmışlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise konuyla ilgili talimat verdiği ortaya çıktı. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak?

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise “2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi” dedi.

EYT’DE SON DURUM NE? 2019

Meclis’in gündeminde bu sene de  EYT olacak. Geçen yıl yaz tatilinde CHP, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri EYT ile ilgili yasa teklifleri hazırlamıştı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi sunmuştu. Tekliflerin ortak noktası, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan kadınların 20, erkeklerin 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 gün prim ödeme koşulunu yerine getirmeleri halinde yaşı beklemeden emekli olmaları yönünde idi.

HDP’nin de destek vereceğini açıkladığı tekliflerin gündeme alınması aşamasında görüş birliği sağlanamadı. MHP, bu konuda AK Parti ile birlikte hareket etme kararı aldı. Ancak, yasama yılı boyunca muhalefet partileri gerek Plan Bütçe Komisyonu’nda, gerekse TBMM Genel Kurulu’nda hemen her fırsatta önergeler vererek torba kanunlara bu yönde ekleme yapmaya çalıştılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.