Fethullah Gülen’in imzalı talimatı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, tutuklu örgüt üyelerinin tahliyesi için hakimlere talimat vermiş.

Fethullah Gülen’in imzalı talimatı ortaya çıktı
Yayınlama: 15.12.2017
A+
A-

Talimatla ilgili olarak açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, “Gülen’in verdiği en somut talimat” dedi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 2015 yılında tutuklu FETÖ şüphelilerinin tahliye edilmesi için FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından gönderildiği ortaya çıkan imzalı talimata ilişkin açıklama yaptı.

 

ABD üzerinden yürüyen davaya değinen Başsavcı Fidan, “Bu sözde dava üzerinden FETÖ’nün 17-25 Aralık Aralık, MİT Tırları ihaneti, Selam Tevhid kumpasları meşrulaştırmaya çalışılıyor. En önemli aktörleri FETÖ’nün firari yargı ve emniyet mensupları ile bunlalar işbirliği halinde çalışan yabancı istihbarat servisleridir” dedi.

 

Başsavcı Fidan, FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin davada tutuklu yargılanan ve geçtiğimiz günlerde duruşma savcısının açıkladığı mütalaaya göre ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Fevzi Yazıcı’nın(Kapatılan zaman gazetesi görsel yönetmen ve grafik tasarım sorumlusu) ikametinde yapılan aramalarda bir dijital materyalde, FETÖ lideri Fetullah Gülen imzalı bir evrak ele geçirildiğini söyledi.

 

İMZA GÜLEN’E AİT

Söz konusu 19 Nisan 2015 tarihli evrakta FETÖ liderinin “Muhterem Asliye Ceza Hakimi” sözleriyle başlayan evraktaki imzanın gerçek olup olmadığının saat, çek ve sandukalardaki imzalarla karşılaştırılarak araştırıldığını kaydeden Başsavcı Fidan, yapılan incelemelerde imzanın Gülen’e ait olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Fetullah Gülen’in herkul.org’da 19 Nisan 2015 tarihinde yayınlanan sohbet videosundaki sözlerinin, talimat evrağındaki ifadelerle örtüştüğünü belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.